Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSPEKTORAT ĆE RUŠITI SAM

Barbariću stigla i treća kazna jer nije uklonio vilu na Hvaru: Zbog prve dvije se pokreće i ovrha

Zagreb: Šef HEP-a Frane Barbarić izjasnio se o plinskoj aferi na posebnoj sjednici Odbora za gospodarstvo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
27.11.2023.
u 16:09

Pravilnik određuje kako prva kazna iznosi nešto više od 6.000 eura, druga iznosi više od 10.000 eura, dok treća iznosi nešto više od 13.000 eura. Također, u pravilniku stoji i ako iznos kazne nije uplaćen, građevinski inspektor dužan je rješenje s potvrdom izvršnosti odmah dostaviti nadležnoj službi kako bi se pokrenula ovrha

Državni inspektorat potvrdio je kako je šef uprave HEP-a Frane Barbarić dobio i treću, najveću kaznu jer nije uklonio vilu po njihovom naređenju. Podsjetimo, slučaj bespravne gradnje vile na Hvaru otkriven je u svibnju, a Barbarić se u međuvremenu i žalio na tu odluku jer je mišljenja kako se radi o rekonstrukciji za koju nije potrebna građevinska dozvola.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da investitor nije postupio po Riješenu o uklanjanju te je izrečena i posljednja od tri novčane kazne kojom se investitora prisiljava na izvršenje Rješenja.  Ukoliko investitor ne postupi po Rješenju, izvršenju rješenja pristupit će se uklanjanju putem treće osobe na trošak investitora.  Zbog neplaćenih kazni Državni inspektorat podnosi zahtjev za pokretanje ovršnog postupka - objasnio je Inspektorat za 24sata.

Pravilnik određuje kako prva kazna iznosi nešto više od 6.000 eura, druga iznosi više od 10.000 eura, dok treća iznosi nešto više od 13.000 eura. Također, u pravilniku stoji i ako iznos kazne nije uplaćen, građevinski inspektor dužan je rješenje s potvrdom izvršnosti odmah dostaviti nadležnoj službi kako bi se pokrenula ovrha.

Podsjetimo, slučaj Barbarića izazvao je žustre reakcije među oporbom, no premijer Andrej Plenković nije ga smijenio s mjesta šefa HEP-a. Osim toga, slučaj je komentirao i novi ministar obrane Ivan Anušić, navodeći kako ''osoba na tako visokoj funkciji ne bi smjela raditi takve stvari''.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Plenković o Anušiću: Nisam ga vidio na sastancima stranke, mogao je tad reći svoj stav o Barbariću

Ključne riječi

Komentara 3

AL
alkemičar
19:58 27.11.2023.

Sta se oni navlace toliko s njim?? Treba mu blokirat racun i kad istekne i zadnji dan roka da sam srusi u ranu zoru iduceg jutra s bagerima sve srusiti i naplatiti s tog racuna cijenu rusenja, kazne i zatezne kamate za neizvrsenje rusenja po rjesenju ministarstva i inspektorata i podnijeti protiv njega kaznenu prijavu policiji i dorhu za bespravnu gradnju i oglusivanje na pravomocna rjesenja o rusenju bespravne gradnje. I kraj price, to btreba biti rjeseno tik-tak po ekspresnom postupku bez ovog silnog natezanja s njim. Nebi meni ovo izvodio da se mene pita, a od njega bi napravio ogledni primjer sto ce se dogoditi i drugima ako samo i pomisle kamen stavit na kamen, a kamoli nesto graditi bez dozvole na mjestu gdje se ne smije.

LI
lika64
22:35 27.11.2023.

Lako je napisati tekst ako ga dobiješ naručenog iz DIRH. A tko će čovjeku vratiti novac, ako se na sudu dokaže da DIRH nije bio u pravu. Tko će nadoknaditi štetu za srušene zgrade po nalogu DIRH, a nije ih trebalo srušiti.

LL
lijepa_li si
17:06 27.11.2023.

ih, za to barba frane neće ni božićnicu potrošit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije