Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić o zahtjevu za smjenu Divjak: Na potezu je Plenković

To je poruka hrvatskoj javnosti. Onaj tko krši zakon, tko nabavlja duplo skuplje tablete ne može imati povjerenje Stranke rada i solidarnosti. Za mene je ta priča završena, na potezu je premijer, poručio je Bandić.
12. lipnja 2019. u 12:34 4 komentara 495 prikaza
Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić izjavio je u srijedu da je za njega priča o prikupljanju potpisa Kluba zastupnika njegove stranke za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak završena, a sada je na potezu premijer Andrej Plenković.

Ministar Darko Horvat na konferenciji "InvestCro: Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj" škola za život Horvat o Divjak: Prihvatila se strukturnih promjena koje ne prihvaćaju svi

Odgovarajući na pitanja novinara tijekom manifestacije "Tjedan udruga 2019.", Bandić je ustvrdio kako nije "dao naredbu" Klubu zastupnika svoje stranke za prikupljanje potpisa za opoziv ministrice Divjak, koju optužuje da krši zakon i da je nabavljala tablete za "Školu za život" po dvostruko skupljoj cijeni, već će o tome Klub samostalno odlučiti.

"To je poruka hrvatskoj javnosti. Onaj tko krši zakon, tko nabavlja duplo skuplje tablete ne može imati povjerenje Stranke rada i solidarnosti. Za mene je ta priča završena, na potezu je premijer", poručio je Bandić.

Upitan je li o zahtjevu za smjenom Divjak razgovarao s Plenkovićem, Bandić je odgovorio kako se o tome ne razgovara. "O poštivanju zakona se ne razgovara s premijerom i predsjednikom Sabora, to je pitanje ne samo moralno, nego i na rubu kaznenog. A to nije moj problem, nego njihov", poručio je Bandić.

ured za kulturu Milana Vuković Runjić nova je šefica kulture Zagreba

Također je odbacio tezu da mu zbog napada na Divjak HNS-ov ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar "uzvraća udarac" inzistirajući na inspekcijskom nadzoru sigurnosti na zagrebačkim mostovima, rekavši da Štromar "nije nikad napravio ni jedan most, on se u to ne razumije". 

"Kada oni naprave mostova koliko gradonačelnik Bandić, onda ću ja s njima moći relevantno razgovarati", rekao je zagrebački gradonačelnik te na novinarsku tvrdnju da je ispod mosta na Savi zaista loše stanje ustvrdio kako je to "umjetnički dojam" novinarke koja je to rekla.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Hrabraja:

  Daj vise sjasi

 • Avatar Feral
  Feral:

  Pravi se našao da priča o cijenama nabavke.

 • realisticki:

  Do kada će mo dozvoliti "hercegovačkoj mafiji" da vlada Hrvatskom, a Bandiću i njemu sličnima dozvoliti da budu na slobodi?