Naslovnica Kultura

Milana Vuković Runjić nova je šefica kulture Zagreba

12. lipnja 2019. u 11:57 1 komentara 299 prikaza
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Književnica, nakladnica, na prošlim parlamentarnim izborima kandidatkinja stranke Milan Bandić 365 za ministricu kulture i do nedavno gradska zastupnica, Milana Vuković Runjić nova je pročelnica Ureda za kulturu Grada Zagreba. U prvom istupu na novoj funkciji za HRT je o planovima rekla da se najviše veseli radu s ljudima.

Blaženka Divjak Smjenjivanje ministrice Bandićev zahtjev neće proći? SDP ne daje potpis, ali bi za opoziv Divjak glasao

– Iza mene su dvije godine u Gradskoj skupštini u kojima sam se naučila polifoniji i raznolikosti razmišljanja. Puna sam planova i snova, no politika me naučila da često postoje i prepreke o kojima ne možemo razmišljati dok samo imamo svoje snove. Toplo se nadam da ću neke svoje želje sada i lakše ostvariti, poput svoje vječne fantazije o kavani Corso, no s političkim iskustvom postala sam oprezna sa svime što obećajem – kazala je Vuković Runjić.

Plenković i Bandić STIGLA I RETROGRADNA SREDSTVA Samo u pola godine Bandiću iz EU i države stiglo pola milijarde kuna

Što se tiče gradskog proračuna za kulturu grada Zagreba, smatra ga prilično dobrim u odnosu na državni, on je preko sedam posto, za razliku od državnog koji je ispod jedan, što joj, kazala je, daje vjetar u leđa da će se ona i kulturnjaci dobro slagati. Poznaje ljude iz kulturnog života kojem i sama pripada i razumije ih i iz umjetničke, a ne samo političke vizure. Najavila je i da će nastaviti pisati knjige jer tu nije u sukobu interesa, ali i da službeno više neće biti nakladnica.

joely richardson
bolan gubitak
Joely Richardson: Sestrina me smrt zauvijek promijenila

A1 izdvaja za Vas

  • jureh77:

    prodala svoj intelektualni integritet Bandiću, dno dna