Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ured za kulturu

Milana Vuković Runjić nova je šefica kulture Zagreba

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
12.06.2019.
u 11:57

Književnica, nakladnica, na prošlim parlamentarnim izborima kandidatkinja stranke Milan Bandić 365 za ministricu kulture i do nedavno gradska zastupnica, Milana Vuković Runjić nova je pročelnica Ureda za kulturu Grada Zagreba. U prvom istupu na novoj funkciji za HRT je o planovima rekla da se najviše veseli radu s ljudima.

– Iza mene su dvije godine u Gradskoj skupštini u kojima sam se naučila polifoniji i raznolikosti razmišljanja. Puna sam planova i snova, no politika me naučila da često postoje i prepreke o kojima ne možemo razmišljati dok samo imamo svoje snove. Toplo se nadam da ću neke svoje želje sada i lakše ostvariti, poput svoje vječne fantazije o kavani Corso, no s političkim iskustvom postala sam oprezna sa svime što obećajem – kazala je Vuković Runjić.

Što se tiče gradskog proračuna za kulturu grada Zagreba, smatra ga prilično dobrim u odnosu na državni, on je preko sedam posto, za razliku od državnog koji je ispod jedan, što joj, kazala je, daje vjetar u leđa da će se ona i kulturnjaci dobro slagati. Poznaje ljude iz kulturnog života kojem i sama pripada i razumije ih i iz umjetničke, a ne samo političke vizure. Najavila je i da će nastaviti pisati knjige jer tu nije u sukobu interesa, ali i da službeno više neće biti nakladnica.

Komentara 1

GV
golub Vaso
12:31 12.06.2019.

prodala svoj intelektualni integritet Bandiću, dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije