Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Dodik: Zaštitit ćemo svoju imovinu u Hrvatskoj

Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim, rekao je Dodik
13. studenoga 2018. u 16:57 36 komentara 3709 prikaza
Milorad Dodik
Foto: RANKO CUKOVIC/REUTERS/PIXSELL

Republika Srpska poduzet će sve aktivnosti na zaštiti svoje imovine u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik entiteta BiH Republike Srpske Milorad Dodik.

Arhivska fotografija BiH Sastali se Dodik i Čović, potvrdili nastavak suradnje i koaliciju

Na pitanje da prokomentira informaciju da je Hrvatska počela primjenu izmjena i dopuna Zakona o upravljanju državnom imovinom, koji je Sabor usvojio u svibnju, a koji resornom ministarstvu omogućava da upravlja nekretninama i da stavlja u funkciju i nekretnine za koje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, Dodik je rekao da je Hrvatska u obavezi da provede sporazum koje su bivše republike SFRJ postigle, a koji kaže da svim građanima i pravnim subjektima moraju biti vraćena prava koja su imali na dan 31. prosinca 1990. godine, prenose Nezavisne novine.

- Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim. Raspolaganje tuđom imovinom, što Hrvatska namjerava učiniti, samo bi bespotrebno zakompliciralo odnose u regijj - rekao je Dodik.

Podsjetimo, Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske prije tri dana objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za zakup više nekretnina, što je izazvalo nezadovoljstvo u Srbiji i BiH, gdje neka poduzeća polažu prava na neke od tih nekretnina.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • willi:

    RS nije država pa svoja potraživanja mogu objesit mačku o rep. umjesto da šute i budu zahvalni generalu Gotovini jer je njegova vojska stala pred Banja Lukom devedesetih inače bi bili odavno preko drine. Eno mu čović tamo pa nek se liže s njim

  • Ruby:

    Imovina koja se i danas vodi kao "društvena imovina" nije vaša. Vi ste do 1990 bili "korisnici"

  • batman:

    Kad vratite Hrvatima sve njihovo oteto u RS,teletino,👅👅👅👅👅