Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAHRUDIN RADONČIĆ

'Izetbegović je kukavica, prošli rat je proveo u riznici Središnje banke'

Bakir Izetbegović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
15.11.2017.
u 19:34

Tijekom susreta u Mostaru Radončić je pozvao Čovića da u razgovorima s Izetbegovićem umjesto ove stranke potraže novoga partnera za vlast u Federaciji BiH budući SBB ne želi biti zapreka za funkcioniranje vlasti.

Predsjednik vladajuće stranke Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić ocijenio je u srijedu u Mostaru neodgovornom izjavu bošnjačkog člana BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića da bi bio spreman na rat u slučaju odcjepljenja Republike Srpske dodajući kako ga smatra kukavicom jer se skrivao za vrijeme posljednjeg rata. 

"Njegovo pozivanje u novi rat je neodgovorno. Lako je pozivati na prolijevanje tuđe krvi. Izetbegović je kukavica, prošli rat je proveo u riznici Središnje banke, dok su tri člana moje obitelji poginula u ratu", rekao je Radončić u Mostaru nakon susreta s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem

Izetbegović je u intervju za Deutsche Welle istaknuo kako bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine što je izazvalo niz osuda, ali i reagiranje visokog predstavnika međunarodne zajednice i američkog veleposlanstva u BiH. 

Radončić je u Mostaru dodao kako neće biti novoga rata te da Izetbegović nanosi golemu štetu Bošnjacima koji su najveća žrtva rata. 

"Strašan je grijeh pretvarati nas u ratnički faktor", rekao je. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je kako se ratnohuškaškim izjavama pravi ogromna šteta Bosni i Hercegovini i stvaraju nove krize kao što je i današnji nedolazak srpskih zastupnika na sjednicu Zastupničkog doma te ministara na sjednicu Vijeća ministara BiH. 

„To se odrazilo na Vijeće ministara a ne bi iznenadilo da se odrazi i na još neke razine vlasti. Trudit ćemo se da to ne bude tako. Nemam što drugo kazati, nego pozvati da budemo mudriji pri davanju izjava i da vodimo računa o vrhunskom interesu BiH a to je očuvanje mira i stabilnosti“, rekao je Čović. 

Tijekom susreta u Mostaru Radončić je pozvao Čovića da u razgovorima s Izetbegovićem umjesto ove stranke potraže novoga partnera za vlast u Federaciji BiH budući SBB ne želi biti zapreka za funkcioniranje vlasti. 

1/0

Komentara 37

PR
prajdali100
21:35 15.11.2017.

Bakir je živi šehid ! To je junak kakav se rijetko rađa. Takvi se uglavnom deru "ha sokole" a kad pukne prvi zbrišu...

Avatar Braća_Jugović
Braća_Jugović
19:47 15.11.2017.

Bacili kosku i zavadili narod.Lako je tuđim k.....gloginje mlatiti.

PR
prajdali100
22:13 15.11.2017.

Trebaš biti kompletan idiot i prijetiti ratom.Bakir je to sebi uzeo za pravo.Moš mislit pameti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije