Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaća šljivovica

Baka Ljubica ima 97 godina i još uvijek peče rakiju!

ljubica abicic (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
01.10.2013.
u 21:27

Dobra je za stomak, zdravlje, raspoloženje. Nekad se samo to pilo - kaže baka Ljuba

Ljubica Abičić (97) najstarija je u Šaptinovcima kraj Našica, rakiju je naučila peći još kao dijete, od svojih roditelja, i od tada to radi svake godine, pišu 24sata. Budući da nema snage sakupljati šljive, taj posao obavlja njezin unuk Branko. On istrese šljive u drvene kace i postavi kotao, a onda baka preuzima posao.

 - Istresem šljive u kotao, zatvorim ga i naložim vatru. (...) Najugodnija za piće je ona od 18 gradi. Kvalitetna rakija ne smije jako paliti u grlu i ne smije imati jak miris - govori Ljubica. Pekla je i rakije od šećera, repe, kukuruza, grožđa, jabuka i krušaka, ali, kaže, nema do šljivovice.

 - Dobra je za stomak, zdravlje, raspoloženje. Nekad se samo to pilo - kaže baka Ljuba koja je rakiju od šljive pila cijeli život, ali se nikad nije napila. Ističe da više ne pije rakiju jer je želudac ne podnosi.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije