Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKAT ZDRAVSTVA IZ SSSH PREŠAO U MATICU HRVATSKIH SINDIKATA

Avberšek: Dosta je mudrovanja i filozofiranja, sindikati moraju raditi

spomenka
Arhivska fotografija
22.09.2009.
u 11:30

Odluka je teška, ali je dugo kuhala te je bilo samo pitanje vremena kada će se izaći iz SSSH, otkrila je Avberšek ističući kako je sve počelo sa smanjivanjem plaća za šest posto u javnim službama, te uvođenjem kriznog poreza.

Rejting sindikalizma je ispod svakog nivoa, možemo ga vratiti ne mudrovanjem, deklaracijama i filozofiranjem, već radom, ocijenila je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavila napuštanje najveće hrvatske sindikalne središnjice SSSH kojoj je do sada pripadao.

18 tisuća članova Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi još će tri mjeseca ostati u SSSH sukladno Statutu, a zatim će prijeći u Maticu hrvatskih sindikata, objašnjeno je. Ovim će sindikalnim transferom Matica brojiti više do 100 tisuća članova.

"Razlaz s najvećom sindikalnom središnjicom u zemlji ne događa se zbog bilo kakvih osobnih sukoba, niti smo sindikat koji bježi, obrazlagala je  predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi napuštanje SSSH.

Odluka je teška, ali je dugo kuhala te je bilo samo pitanje vremena kada će se izaći iz SSSH, otkrila je Avberšek ističući kako je sve počelo sa smanjivanjem plaća za šest posto u javnim službama i uvođenjem kriznog poreza, te u uvjetima kada su sindikati trebali odrađivati svoj posao.

Svaka ptica neka svome jatu letu, trebamo se zbrojiti, a ne svaštariti, savjetovala je Avberšek ocjenjujući kako je njezina donedavna kolegica Ana Knežević, predsjednica SSSH, samo čelnica koji vodi sindikat, za čiji rad su odgovorna i tijela u sindikatu.

- Jer ništa mi ne dobivamo ako mijenjamo predsjednike, a ne mijenjamo način rada. Moramo početi razmišljati da postanemo 2 do 3 središnjice koje neće svaštariti, nego početi rješavati probleme, a ako to ne shvatimo, sindikati će postojati samo na papiru - pozvala je Avberšek.

Osula je paljbu i na sindikalnu neslogu koja se odrazila za nedavnih prosvjeda Hrvatske udruge sindikata koji nisu polučili većeg odziva, govoreći kako je njihov neuspjeh neuspjeh svih sindikata.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 11

OB
-obrisani-
17:26 22.09.2009.

Rejting sindikalizma uf,,,,lele bre, što mu ovo dođe???

OB
-obrisani-
12:13 22.09.2009.

I šta je ona napravila po tomj temi \"trebamo raditi\"? Sazvala konferenciju za novinare. Jako dobro. Da nije relno bilo bi kao nadrealty show.

DO
doktorica
11:48 22.09.2009.

Umjesto da je ujedinila sve zdravstvene radnike ta ih je gđa razjedinila,to nije put ka uspjehu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije