Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNOPRAVNA PODJELA VLASNIŠTVA

Automobilski divovi osnivaju novu veliku kompaniju. Imat će 17 tvornica i zaposliti 19.000 ljudi

VivaTech conference dedicated to innovation and startups in Paris
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
12.07.2023.
u 11:27

Cilj je da postane globalni lider u razvoju, proizvodnji i opskrbi hibridnim i pogonskim sustavima baziranim na unutarnjem sagorijevanju, stoji u priopćenju Renaulta.

Francuski proizvođač automobila Renault i kineski Geely, vlasnik Volvo Carsa, objavili su u utorak da su potpisali sporazum o osnivanju kompanije koja će razvijati pogonske sustave za hibridna i vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, piše Poslovni dnevnik.

Renault i Geely ravnopravno će dijeliti vlasništvo, a nova kompanija imat će 17 tvornica motora i 5 centara za istraživanje i razvoj na tri kontinenta i zaposlit će 19.000 radnika. Cilj je da postane globalni lider u razvoju, proizvodnji i opskrbi hibridnim i pogonskim sustavima baziranim na unutarnjem sagorijevanju, stoji u priopćenju Renaulta.

Više pročitajte OVDJE.

VIDEO Nevrijeme probudilo Zagrepčane: Vatrogasci imali pune ruke posla, srušena stabla prekinule su tramvajske linije

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:51 12.07.2023.

Poslovni dnevnik hitno treba lektora .Oni pišu o unutarnjem sagorijevanju ?! Nikakovo "sagorijevanje" ne postoji u hrvatskom strukovnom nazivlju. Samo "izgaranje".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije