Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Broda

Autobus pun djece sletio s ceste, poginuo vozač automobila

Vranovci: Autobus pun djece prevrnuo se izbjegavajući sudar s automobilom
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
Autori: Vedran Balen, Hina
12.10.2017.
u 14:48

Među djecom nema teže ozlijeđenih, ali mališani su zaradili nekoliko hematoma po glavi i tijelu i uplašeni su

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 10 sati dogodila u Vranovcima kod Slavonskog Broda, sletio  je s ceste autobus pun djece i prevrnuo se.

Među djecom nema teže ozlijeđenih, ali mališani su zaradili nekoliko hematoma po glavi i tijelu i uplašeni su. Navodno je autobus zahvatio rubnik i sletio u kanal u pokušaju da izbjegne nadolazeći automobil. U sudaru je poginuo vozač automobila koji je, navodno, zbog puknuća gume prešao u suprotni trak.

Vranovci: Autobus pun djece prevrnuo se izbjegavajući sudar s automobilom
1/13

Na teren su odmah izišli policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je učenicima nižih razreda osnovne škole koji su putovali u Slavonski Brod na kazališnu predstavu. Po djecu je u međuvremenu došao drugi autobus.

Bez vidljivih ozljeda

"Nitko od učenika iz autobusa nije imao vidljive ozljede", potvrdio je za Hinu Stjepan Kukura, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske. I roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima da nitko nije imao vidljive ozljede.

No, svi učenici prolaze liječničke preglede u Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici ih u slučaju sumnji u neke posljedice upućuju na detaljnije preglede.

Prometna nesreća dogodila se oko 10,30 sati u trenutku kada je iz još uvijek službeno nepoznatih razloga došlo do sudara osobnog automobila i autobusa koji se kretao u smjeru Slavonskog Broda. Prema neslužbenim podacima jedna od učiteljica svjedočila je trenutku uoči sudara kada je došlo do puknuća gume na automobilu koji je autobusu išao u susret.

Od siline udara oba vozila završila su u odvodnim kanalima, svako sa svoje strane kolnika, a autobus s djecom zaustavio se u odvodnom kanalu izvrnut na bok.

U evakuaciji tijela stradalog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda, a na županijskoj cesti Slavonski Brod-Vrpolje još traje očevid pa se promet odvija obilaznim pravcima.

Divjak izrazila sućut

Na vijest o prevrtanju autobusa s djecom reagirali su i u Vladi, u kojoj se doznaje da je premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu. 

Prema dostupnim informacijama u bolnicu je dovedeno sedmero djece, jedno je dijete zadržano na promatranju, a ostala su puštena kući. Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece, doznaje se u Vladi.

Na nesreću je reagirala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

- Upravo sam dobila informaciju o šokantnim vijestima iz Slavonskog Broda. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavonski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći - rekla je Divjak.

 U autobusu koji se u četvrtak prijepodne prevrnuo kod Vranovaca nedaleko Slavonskog Broda bilo je 61 dijete i šest učiteljica, a odmah nakon nesreće osmero je djece, zbog ozljeda koje nisu opasne po život, prevezeno u slavonskobrodsku bolnicu gdje im je pružena daljnja medicinska pomoć, doznaje se u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu. 

Ostala djecu su nakon nesreće prevezena u osnovnu školu u Vranovcima gdje ekipe hitne službe obavljaju detaljni liječnički pregled. Prema dosadašnjim informacijama njih još sedmero bit će prebačeno u bolnicu zbog mučnine i povraćanja te sumnji na mogući potres mozga.

Petero djece je nakon pregleda otpušteno kući, a troje je zadržano na promatranju zbog udaraca koje su zadobili u nesreći. (HINA)

Komentara 7

DA
dado56
14:03 12.10.2017.

nažalost ljudi ginu u autima starim 20 godina ,a kakve su gume bolje da ne mislimo, ako ovako nastavimo prosjek auta ce biti 20 godina ... koje su sanse u takvom auto za prezivljavanje ... nikave..

JE
jetix
15:58 12.10.2017.

ajd sad saznajte je li bus imao pojaseve za djecu, ili se samo vozače automobila kažnjava, a djecu se i dalje prevozi neadekvatnim autobusima

MA
Marvin
16:30 12.10.2017.

Sta kupuju bmw-e mercedese ako nemate za gume , vjerojatno zbog preseravanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije