Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u zagrebu

Dino (24) automobilom usmrtio Lauru (14) i osuđen na 3 godine i 2 mjeseca

Izricanje presude Dini Pleši i prijateljima za izazvanu prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
06.10.2017.
u 11:38

Kao olakotne okolnosti sutkinja Dubravka Čošić cijenila je njegovu mladost i to što je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo na jednoj od rasprava te činjenicu da nikada nije kazneno osuđivan

Na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 2 mjeseca nepravomoćno je osuđen Dino Pleša (24) koji je 30. rujna 2015. godine automobilom udario i na mjestu usmrtio Lauru Vidaković (14) na zagrebačkoj Branimirovoj cesti. Po prvoj točki optužnice, odnosno zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proglašen je krivim te osuđen na tri godine zatvora, a po drugoj točki, odnosno zbog pokušaja sprečavanja dokazivanja osuđen je na šest mjeseci.

Kao olakotne okolnosti sutkinja Dubravka Čošić cijenila je njegovu mladost i to što je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo na jednoj od rasprava te činjenicu da nikada nije kazneno osuđivan. Kao otegotnu okolnost istaknula je njegovu prekršajnu osuđivanost.

Izricanje presude Dini Pleši i prijateljima za izazvanu prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom
1/4

– Kod vas se vidi jedan kontinuitet kada je u pitanju kršenje odredbi iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, pritom mislim na to da ste već evidentirani radi brze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola. Nažalost, očito je da kazne nisu utjecale na vas, jer ste ponovno sjeli za volan pod utjecajem alkohola te ste vozeći brzinom većom od dopuštene skrivili nesreću s ovako stravičnim posljedicama – istaknula je sutkinja.

Dino Levicki i Damir Egredija, putnici u automobilu, oslobođeni su optužbi za neprijavljivanje kaznenog djela s obzirom na to da je policiji trebalo točno 13 minuta da uhiti Plešu, pa sud smatra kako nije bilo niti realno da u tom vremenu prijave svog prijatelja koji je u trenutku kad su oni došli na mjesto događaja već bio priveden.

Komentara 44

RO
RobIra
11:59 06.10.2017.

U hrvatskom pravosudju je potpuno trulo stanje koje „smrdi“ na pokvarenost, korupciju, nepotizam. U Hrvatskoj za Hrvate nema pravde, ni pravednosti, niti pravdu mogu docekati od vecine sudaca Sluzbenici pravosudnih institucija u Hrvatskoj svakog nas dana crpe i piju namam krv kap po kap, unistavaju nas! Pravosudje u Hrvatskoj je zlocudni karcinom koji jede ne samo zdravlje ljudi nego i svu njihovu imovinu i egzistenciju, sadasnjost i buducnost.

GR
grodar
11:51 06.10.2017.

Samo tri godine? Sramota

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:11 06.10.2017.

Sutkinja je kao posebno olakšavajuću okolnost uzela u obzir da mu je to tek prvo ubojstvo. Također olakšavajuća okolnost pošto je bio pijan nije mogao dobro vidjeti. I na kraju mu se sutkinja ispričala zbog svih neugodnosti koje mora proživljavati jer su ga uhvatili nakon bijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije