Naslovnica Vijesti Svijet

Autistični dječak dobio nagradu za najnapornijeg učenika škole

Povod nagradi bili su telefonski pozivi učiteljice ocu zbog ponašanja njegova bolesna sina
10. lipnja 2019. u 13:27 4 komentara 1102 prikaza
Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL

Jedanaestogodišnji dječak s autizmom na školskoj je priredbi dobio doista neprikladnu nagradu - nagradu za 'najnapornijeg učenika'. Iako je riječ o školi za djecu s posebnim potrebama i činjenici da je učiteljica htjela da se situacija gleda kao duhovita, otac dječaka je razočaran.

NAPISAO KNJIGU Liječnik i otac autistične djevojke: "Cjepiva ne uzrokuju autizam!"

- Nismo to očekivali. Kao ravnatelj ili učitelj, nikada ne bi trebao dozvoliti da se ovakvo nešto dogodi bilo kojem učeniku - rekao je otac dječaka Rick Castejon, prenosi The Times of Northwest Indiana.

Povod nagradi bili su telefonski pozivi učiteljice ocu zbog ponašanja njegova bolesna sina.

- Nazvali bi me svaki put kada nije htio raditi ili je plakao. Učiteljica za učenike s posebnim potrebama bi trebala znati kako se ponašati u tim situacijama - objašnjava otac.

učenici ispunjeno predizborno obećanje Francuski osnovnoškolci u školama ove godine bez mobilnih telefona

Ravnatelj škole Bailly Preparatory Academy ispričao se obitelji dječaka te razmišlja o suspenziji i otpuštanju učiteljice čije ime nije izašlo u javnost.  

I prije ove neugodne situacije obitelj Castejon je razmišljala o selidbi u novu školu, a sada su još više sigurni u odluku.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • lukathereem:

    Tako je i kod nas ako imaš dijete s nekim zdravstvenim problemom svi ti samo zagorčavaju dodatno život, ovdije vidimo isti primjer.

  • aerosol:

    A sto ako i ona rodi djete, pa ga cjepi i poslije toga i njeno djete postane autisticno kao i vecina drugih koji su rodjeni zdravi ? Koga ce onda zivkat?