Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK U HRVATSKOJ

Austrijanci od lockdowna bježe u Dalmaciju: 'Jedva smo dočekali stići u Hrvatsku'

Split: Željko Bebek  nastupio na bedemu Cornaro
Miroslav Lelas/PIXSELL
31.12.2021.
u 09:57

Osobe koje nisu cijepljene tri puta trebaju imati PCR test prilikom ulaska u Austriju inače idu u karantenu, rekao je Domagoj Tomasović, vlasnik hotela

I dok će neki Hrvati u Austriju na skijanje, Austrijanci bježe od snijega i lockdowna u Dalmaciju. U Duće pokraj Omiša stiglo je nekoliko autobusa austrijskih gostiju koji će četiri dana boraviti na Jadranu.

Stigli su putem agencije i 95 posto ih je cijepljeno trećom dozom. Jedino su tako i mogli putovati, a naši su hotelijeri morali ispuniti svoj dio zadatka, javlja HRT.

- Naš uvjet je da organiziramo cijepljenje po trenutačnim pravilima u Austriji. Osobe koje nisu cijepljene tri puta trebaju imati PCR test prilikom ulaska u Austriju inače idu u karantenu, rekao je Domagoj Tomasović, vlasnik hotela.

>> VIDEO Nova godina: Ovo su najpopularniji novogodišnji običaji

– Srećom je autobus popunjen, jedva smo dočekali stići u Hrvatsku i vjerujemo da će iduća godina biti bolja, već sad imamo mnogo upita za ljeto u Hrvatskoj, govori Tomi iz Austrije.

Austrijanci ostaju četiri noći, a na ruku im ide i sjajna vremenska prognoza za doček. Stranih gostiju, ali iz bližeg susjedstva, bit će i u nekim splitskom hotelima koji nakon dvije godine organiziraju doček. Bit će otvoreno nekoliko hotela, velikih i malih a slavit će se primjerice i u tri otvorena makarska hotela, najviše za goste iz BiH.
 

Komentara 5

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:37 31.12.2021.

Svi kod Mire na "žurku"

DU
Deleted user
10:04 31.12.2021.

Sva sreca pa ne broj zarazenih u Dalmaciji mali...

RA
radijatori
11:13 31.12.2021.

A što na ovo kaže Onaj Splitski Infektolog Koji Inače Iskače Iz Svake Paštete? Ili se po starom bečkom konjušarskom odgoju i običaju smije govoriti samo protiv Hrvata koji nisu toliko napredovali kao on da budu konjušari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije