Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolegij župana

Apel Vladi: Građanima s inozemnim mirovinama bez Covid dodatka čini se nepravda

Sarajevo: Umirovljenici danas pa sve do kraja tjedna mogu po svoje penzije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
17.07.2021.
u 19:54

Bez dodatka su, na primjer, ostali i umirovljenici na području pograničnih općina u Međimurju, koji su radili u Sloveniji i primaju tamošnju mirovinu koja ne prelazi 4000 kuna.

Na prvoj sjednici kolegija župana Hrvatske zajednice županija pokrenuta je inicijativa da se Vladi uputi dopis radi rješavanja problema umirovljenika koji su ostali bez tzv. Covid dodatka.

- Na području Međimurja, ali i u ostalim županijama, postoje slučajevi da hrvatski umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu nemaju pravu na jednokratnu pomoć države, odnosno Covid dodatak. Prema postojećoj odluci isplata jednokratnog novčanog primanja namijenjena je korisnicima mirovine ostvarene u Hrvatskoj, korisnicima mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz država s kojima Hrvatska ima sklopljen međunarodni ugovor o socijalnom osiguranju, no spomenuta odluka ne obuhvaća korisnike koji ostvaruju pravo isključivo na inozemnu mirovinu koja ne prelazi 4000 kuna - ističe međimurski župan Matija Posavec.

Bez dodatka su, na primjer, ostali i umirovljenici na području pograničnih općina u Međimurju, koji su radili u Sloveniji i primaju tamošnju mirovinu koja ne prelazi 4000 kuna. Kako nisu slovenski državljani, to pravo ne ostvaruju ni u Sloveniji, čime im se, kaže, čini nepravda.

Video - Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Ključne riječi

Komentara 20

GE
genadij
22:42 17.07.2021.

Kovid dodatak za umirovljenike? Moze li mi neko objasnit smisao toga? Dajte ljudima koji su radili pristojnu penziju a na da se igrate.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
21:51 17.07.2021.

Svi bi lovu.

MI
Mirjana7
22:42 17.07.2021.

Slovenci su svojim umirovljenicima dali puno puno veče covid dodatke,znam to iz prve ruke,tak da se bezrazložno bune.A oni koji imaju po dio iz svake države, trebali su prijaviti HZMO-u iznos naše mirovine i dobili bi Covid dodatak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije