Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži pomoć

Apel branitelja iz nizozemskog zatvora: 'Ne želim da mi nepravedno sude u BiH'

Damir Lipovac
Screenshot/HRT
27.06.2014.
u 18:35

Želim da mi se sudi u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji u svijetu - kazao je iz zatvora hrvatski državljanin i branitelj Damir Lipovac.

- Ja sam 23 godine u Nizozemskoj. Ne bježim, ali ne želim da mi se nepravedno sudi u BiH. Želim da mi se sudi u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji u svijetu - kazao je iz zatvora HRT-u hrvatski državljanin i branitelj Damir Lipovac.

On je 8. svibnja uhićen u Nizozemskoj na osnovi međunarodne tjeralice koja je za njim raspisana na zahtjev Bosne i Hercegovine. Lipovca terete da je 1992. godine kao pripadnik HVO-a počinio ratni zločin nad srpskim civilima u bosanskoj Posavini.

Žali se da hrvatske institucije ne odgovaraju na njegove apele za pomoć. Ministarstvo branitelja je njegov dopis, koji su dobili 11. lipnja, proslijedio Ministarstvo pravosuđa iz kojeg su kazali HRT-u da predmet obrađuju i ispituju mogućnost suđenja u Hrvatskoj.

>>Optuženi za ratni zločin: Odveli civila blizu kuće i ubili ga iz vatrenog oružja

>>U Beogradu potvrđena optužnica za ratni zločin u Sotinu

Komentara 9

TH
thekurcula
20:54 27.06.2014.

Izgleda da se nismo dobro razumeli: čovek ne može nikako biti kriv jer nije mogao biti ni "branitelj". Dakle, prvo je pitanje da li je on uopšte bio branitelj, ili ne, i ako da, na koju foru ako je već 23 godine u Holandiji? Ili neko tu laže.

Avatar duki82
duki82
15:24 11.07.2014.

Nije lažno optužen, rođen je u Derventi BiH i tad je bio državljanin BiH kada je hladnokrvno ubio 2 civila i to poznanika is susjednog sela(pred 50 svjedoka) i još mnoge mučio i premlaćivao

Avatar duki82
duki82
15:27 11.07.2014.

I nema šta da laže , pravda ga je stigla ( za sve što ga terete je uradio) to je bilo ljeto 1992 godine , zložine je počeinio u sleu Poljari(osnovna škola je bila pretvorena u koncentracioni logor gdje suu bili zatvoreni srbi civili ima jedno 50 svjedoka koji su preživjeli njegovu torturu dok je dvojicu hladnokrvno ubio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije