Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susreo se s Debeljakom

Anušić podsjetio Brodosplit: 'Ovi brodovi činit će Jadran sigurnijim za sve nas'

Split: Ministar Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomir Kundid posjetili su tvrtku Brodosplit
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/23
10.04.2024.
u 14:56

Tomislav Debeljak zadovoljan je poboljšanjem komunikacije s MORH-om

Ministar obrane Ivan Anušić posjetio je u srijedu Brodosplit gdje se susreo s predsjednikom Uprave Tomislavom Debeljakom. Razgovarali su o dovršetku već započetog i izgradnji sva četiri ukupno preostala ophodna broda za obalnu stražu HRM-a. Anušić je istaknuo kako završetak drugog po redu broda ne znači nove troškove za državni proračun.

- Ovi brodovi činit će Jadran sigurnijim za sve nas. Dugo je trajala agonija oko ovog broda i oko ovoga ugovora. Među mojim prvim prioritetima bilo je rješavanje obalnih ophodnih brodova. U četiri i pol-pet mjeseci koliko obnašam dužnost ministra obrane uspjeli smo složiti te ugovore, anekse, dogovore. Sjeli smo, razgovarali i brzo smo se dogovorili. Rezultat tih razgovora je da nema novoga ugovora, nema dodatnih troškova. Aneksom je predviđen završetak prvog broda. Daljnja realizira ostalih brodova će se raditi temeljem procjene novih cijena materijala koje su u 2024. godini u odnosu na 2014. godinu svakako porasle. O tome ćemo se dogovoriti – rekao je Anušić i naglasio kako sad nema nikakvog povećanja cijene.

- Ovaj brod će nas sada koštati 5,7 milijuna eura, ali to nisu dodatni novci, to je aneks. Ukupnu cijenu dogovorenu 2014. godine vam u ovom trenutku ne mogu reći jer nije definirana ugovorom cijena za jedan po jedan brod pojedinačno već za svih pet brodova. Da bismo dovršili ovaj, drugi brod iz serije, aneksom postojećeg ugovora su osigurana sredstva. Nismo išli na ugovaranje konačnog završetka svih brodova iz razloga jer želimo krenuti s jednim po jedinim brodom, prvenstveno da vidimo ozbiljnost i funkcionalnost broda, jer je proteklo 10 godina od potpisivanja prvog ugovora. Od ukupnog iznosa će se sada izdvojiti 5,7 milijuna eura da bi se dovršio ovaj brod. Ponavljam, nema dodatnih troškova, nisu dodana nova sredstva, sve je u okviru postojećeg ugovora – rekao je ministar Anušić.

GALERIJA Ministar Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomir Kundid posjetili su tvrtku Brodosplit

Split: Ministar Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomir Kundid posjetili su tvrtku Brodosplit
1/23

Tomislav Debeljak zadovoljan je poboljšanjem komunikacije s MORH-om.

- Drago mi je što je ovdje ministar Anušić koji je ovaj projekt pokrenuo iz pepela, da tako kažem. Suradnja je normalna, dobra, kvalitetna, pozitivna za Hrvatsku. Radi se u dvije, čak ponekad i u tri smjene da se što prije završe brodovi. Napravili smo brod koji ne znam da li takav na svijetu postoji brod s boljim karakteristikama - rekao je Debeljak koji očekuje da će prvi brod do ljeta biti u moru i krenuti s probnim vožnjama.

Komentara 1

PA
Pajdo
17:36 10.04.2024.

Naručuj i radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije