Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga OPG-a 'Život'

Laslo: Ne spominje se preobrazba sela

Antun Laslo
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
05.01.2016.
u 14:22

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo u priopćenju.

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava "Život" upozorila je danas da se preobrazba sela i izazovi s time u vezi u javnosti uopće ne spominju, iako su reformski program o obnovi hrvatskog sela prihvatili i Domoljubna koalicija i Most.

Predsjednik Udruge Antun Laslo u priopćenju je podsjetio da su tijekom pregovora velikih koalicija s Mostom, koji je u potpunost preuzeo program Udruge "Život", prihvaćene gotovo sve točke strategije obnove sela na osnovici Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), kao i da im je, u raspravama oko stvaranja većine u Hrvatskom saboru, dat "najviši prioritet".

"S političke strane ne može biti ni najmanje nedoumice o obvezama dviju strana u novoj saborskoj većini", rekao je Laslo, a drži i da "ne bi smjelo biti nedoumica i kad je riječ o dobrohotnom stajalištu sadašnje oporbe spram tih reformi".

Laslo napominje da mediji gotovo i ne spominju ogromni izazov u preobrazbi sela, "nego pune stupce kandidaturama ministarskih kandidata, od kojih je dobar dio imao debelog udjela u stvaranju današnje katastrofalne situacije". "Drugi pak, u korist svoje kandidature, iznose ideje poneke parcijalne promjene koja bi koristila uskim vlastitim interesima, sputavala poslovnu svijest seljaka, a selo gurala još dublje u feudalnu ovisnost o velikim igračima", upozorava Laslo.

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo u priopćenju.

>> Majka svih reformi – uravnoteženje proračuna

Komentara 12

BJ
Bjelovar112
16:19 05.01.2016.

zašto se brišu istiniti komentari ? Jeli gospođa rekla da njeni imaju Opg jeli rekla da je njen suprug napravio dug na njeno ime a da ona niš nije znala . E sad hoće li ona pokrenut selo ?

LA
Lavica7
17:57 05.01.2016.

U Jugi nije bilo poticaja, ali je Slavonija zivjela. Polja obradjena, usjevi pokupljeni, silosi puni, krava, svinja, pura, kokosi jaja, mesnih preradjevina. Izvozilo se, zivjelo se. Sto se dogodilo?

HA
havrda
15:07 05.01.2016.

U što bi se to selo "preobrazilo"? - Pariz? London? Berlin? Tokyo? New York?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije