Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DUGO SAM TOLERIRAO'

Ante Prkačin napustio Domovinski pokret: Nitko me više tamo ne može zadržati

Zagreb: Započela izvanredna sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.04.2023.
u 17:58

Razlog je, kako nam je objasnio, to što mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime kluba Domovinskog pokreta

Domovinski pokret silno se trudi nametnuti se kao opcija koja bi pred iduće parlamentarne izbore trebala okupiti i predvoditi desne političke stranke. Čini se, međutim, da im teško ide sačuvati i ono što već imaju od kadra pa nam je tako njihov zastupnik Ante Prkačin danas potvrdio da je napustio Domovinski pokret i tvrdi kako ga više nitko ne može nagovoriti da se vrati u tu stranku. A razlog je, kako nam je objasnio, to što mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime kluba Domovinskog pokreta. 

- Dugo vremena sam to tolerirao iako se često događalo da se pripremim za istup u ime Kluba, da bi mi netko priopćio kako će u ime stranke ipak istupiti netko drugi. Koliko se to često događalo pokazat će statistika, no potvrđujem da sam definitivno otišao iz Domovinskog pokreta i da me nitko više tamo ne može zadržati - rekao nam je Prkačin. Zastupnik najavljuje da će sve pobliže objasniti na konferenciji za novinare ovih dana. 

Domovinski pokret je sa svojom koalicijom na parlamentarnim izborima 2020. osvojio čak 16 zastupničkih mandata, no ekipa se počela razilaziti praktički u izbornoj noći da bi ih nakon današnjeg Prkačinovog odlaska u klubu ostalo svega 6.  

>> VIDEO Zastupnicima naplaćeno 14.250 kuna kazni, neopravdani izostanci sve su rjeđi u Saboru


 

Komentara 32

ZI
zinegoid
19:49 11.04.2023.

praksa u hrvatskoj politici je nepromjenjiva, pohlepni primitivci vide sebe kao velikane, uništili bi sve za svoj interes, da se dokopaju pozicije uništiti će sve bez obzira na štetu koju nanose.... sve prolazi, to se ne mjenja, stotine strančica sa stotinu velikana koji ih vode. nema iznimki samo se neki maskiraju kao domoljubi, drugi kao tifusari, svatko traži dovoljan broj glasova da se uhljebe....

Avatar Hazl113
Hazl113
19:42 11.04.2023.

Bitno da je došao do Sabora i zaštićene mirovine. Dokle god nema Zakona gdje bi ovakvi morali svoj Saborski mandat dati stranci pod kojom se vodio na izborima, ništa od ove države. Uvo je definitivno planski odigrano. Ne samo on. Tu je i onaj uhljeb, žetončić Zekanović.

BA
Barba56
01:44 12.04.2023.

A tko te hoce zadrzati generale ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije