Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLISKI SUSRET

Kotromanović: 'Na Mladića sam pucao iz zolje 1991. godine'

Ante Kotromanović
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
27.11.2017.
u 09:46

On je putovao prema Hrvacama kod Sinja na pregovore s Ivom Čovićem, a mi smo tada bili već nekoliko dana u neprijateljskoj pozadini, kazao je Kotromanović.

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović smatra da je Ratko Mladić zaslužio mnogo veću i goru kaznu nego onu koju je dobio od Haaškog suda.

– Bez obzira na to što se radi o najstrožoj kazni, šteta što za ovakvu kvalifikaciju zločina, genocid u Srebrenici i sve druge zločine na prostoru BiH i Hrvatske, ne postoji nešto više od toga. Nisam zadovoljan jer su i njegovi naredbodavci ostali gotovo nespomenuti. Mladić je činio takve strahote uime jedne puno šire politike koja je bila razrađena u Beogradu – kazao je Kotromanović za Novi list.

Ante Kotromanović
1/10

On je imao i bliski susret s Mladićem i to 1991. godine dok je bio u specijalnim postrojbama.

– On je putovao prema Hrvacama kod Sinja na pregovore s Ivom Čovićem, a mi smo tada bili već nekoliko dana u neprijateljskoj pozadini. Napravili smo jednu akciju na borbena vozila koja su nailazila iz smjera Vrlike, a u jednom od tih vozila je, što mi tada nismo znali, bio i Ratko Mladić. Tad smo prvi put koristili u akciji zolje i ja sam iz tog oružja pucao na borbeno oklopno vozilo u kojem je bio Mladić. No, vozilo je bilo udaljeno samo 4 do 5 metara, a zolji je potrebno minimalno 70 do 80 metara da se aktivira. I projektil je, naravno, napravio rikošet, odbio se od vozila i eksplodirao stotinjak metara dalje. Kad je Mladić nakon toga došao u Hrvace, pričao mi je Čović, prijetio im je, vikao i gotovo ih zarobio. No, mi stvarno nismo tada znali da je on unutra. Jednostavno smo izvršavali svoje zadaće kao specijalne postrojbe – rekao je Kotromanović za Novi list.

Komentara 53

Avatar Virtuoz007
Virtuoz007
09:59 27.11.2017.

Svi znamo da lažeš!

Avatar tituš
tituš
09:55 27.11.2017.

specijalac koji nema pojma što je zolja, sve više od toga suvišno je govoriti! Kad će platiti dugove za Korita, Dalijine naredbe, KIO kartice i beriva, reprezentaciju koju je polokao i požderao, troškove učenja jezika u Americi, da ne pričamo o servisima MIG-ova ... A gdje pojedinačne tužbe ljudi iz sustava koje će tek ispasti iz ormara ..

ZA
zadar1
09:54 27.11.2017.

hahahahhahahah.......specijalac kotromanovic.....😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije