Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITANJE DANA Treba li Vlada odustati od Ivana Turudića kao kandidata za šefa DORH-a?

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/7
06.02.2024.
u 08:43

Mi smo bili i pitali dvojicu bivših glavnih državnih odvjetnika Krunislava Olujića i Berislava Živkovića bili bi Turudić trebao biti kandidat za šefa DORH-a. Dok je Olujić bio protiv te opcije, Živković smatra kako bi prije glasovanja svakako trebao proći novu sigurnosnu provjeru

Ove srijede trebalo bi se održati glasovanje u Saboru za izbor novog glavnog državnog odvjetnika. Vlada je ranije predložila Ivana Turudića, oko kojeg se nakon politički burnog vikenda sada vode velike polemike. Predsjednik Zoran Milanović te oporba zazivaju da se ukine njegova kandidatura, dok premijer Andrej Plenković i vladajuća koalicija i dalje jednoglasno podupiru njega kao kandidata. 

Naime, predsjednik Milanović još je prošlog tjedna rekao kako bi Turudić trebao biti ''predmet istrage'', a za vikend je isplivala i komunikacija njega i Josipe Rimac koja pokazuje kako je dvojac u prijateljskim odnosima. Između ostalog, Turudić ju je u prošlosti pozivao kod sebe na piće, a komunicirao je s njom i 2015. kada je Rimac bila pod istragom, kada je ona slala poruke svom suradniku Milijanu Brkiću i pisala mu kako joj je Turudić rekao da neće biti privedena.

>> FOTO 'Di si radosti', 'Di si lipa': Na Mimari osvanuli grafiti poruka Josipe Rimac i Ivana Turudića

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu
1/24

Protiv njegove kandidature je i oporba, dok je Sandra Benčić poručila kako će cijeli slučaj prijaviti Europskoj komisiji ukoliko se od njegove kandidature ne odustane. Mi smo bili i pitali dvojicu bivših glavnih državnih odvjetnika Krunislava Olujića i Berislava Živkovića bili bi Turudić trebao biti kandidat za šefa DORH-a. Dok je Olujić bio protiv te opcije, Živković smatra kako bi prije glasovanja svakako trebao proći novu sigurnosnu provjeru kako bi se otklonile sumnje, čime bi se glasovanje, u najmanju ruku, trebao odgoditi.

Stoga pitamo i vas - Treba li Vlada odustati od Ivana Turudića kao kandidata za šefa DORH-a? Svoje odgovore možete zabilježiti ispod.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Milanović: Ovo nismo nikad imali! Nema sanitarne inspekcije koja bi to raščistila

Ključne riječi

Komentara 35

OP
Ocvali pupoljak
09:14 06.02.2024.

Sada nipošto odustati. Druga Milanovića i ekipu uhvatila je neviđena panika. Nešto se veliko iza brda valja. Ekipa iz DORHA najavila odlazak u mirovinu, iz protesta. Zanimljivih stvari ima u njihovim ladicama. Treba poceti čistiti od Bajića i Cvitana prema Milanovicu, Ostojiću, Vargi i ekipi.

SP
Spezzi
10:25 06.02.2024.

prvi put se hrvatski branitelj ito dragovoljac postavlja za jednu visoku funkciju u državi, normalno da je otpor enorman. to govori koliko je duboka jugo država danas jaka u RH. zapravo imamo SKH u novom okviru.

MA
Mate
11:00 06.02.2024.

Mislim da gospodina Ivana Turudića obavezno imenovati za glavnog državnog odvjetnika, jer ga se i Z. Milanović, a osobito oporba boji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije