Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković primio Komaricu: Briga o Hrvatima u BiH nije samo ustavna, nego i moralna obveza svake Vlade

Razgovarali su o teškoj situaciji u kojoj se već dva desetljeća nalaze Hrvati u Republici Srpskoj
10. studenoga 2016. u 17:36 5 komentara 306 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je danas mons. Franju Komaricu, biskupa banjolučkog, s kojim je razgovarao o teškom položaju Hrvata u Republici Srpskoj unazad dva desetljeća posebice o otežanom povratku Hrvata, priopćio je premijerov ured za odnose s javnošću.

"Razgovarali su o teškoj situaciji u kojoj se već dva desetljeća nalaze Hrvati u Republici Srpskoj, poglavito o otežanom povratku Hrvata čije se kuće ne obnavljaju ili se to čini sporo", stoji u priopćenju.

Banjolučki biskup Franjo Komarica i orešković oduzeto pravo Orešković primio banjolučkog biskupa Komaricu koji kaže da su Hrvati u BiH "pogaženi i satrveni" komarica Banjalučki biskup u posjetu Osijeku Komarica: Želimo otvoriti školu za političare u Banjoj Luci

Biskup Komarica dao je podršku hrvatskoj vladi i premijeru Plenkoviću na aktivnostima i projektima kojima vlada iskazuje skrb o Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Predsjednik vlade istaknuo je, kao jednu od dodatnih mogućnosti te skrbi, educiranje i savjetovanje  za apliciranje projekata iz pristupnih fondova EU, osobito rad na programima za mlade.

Plenković je također  zahvalio na svemu što Banjolučka biskupija i Caritas biskupije Banja Luka čini za Hrvate na svome području, na programima pomoći siromašnima, starijima i bolesnima te djeci, ali i gospodarskim projektima kojima pomaže otvaranju radnih mjesta u Republici Srpskoj. Prema priopćenju, hrvatski premijer je obećao konkretnu pomoć u tim naporima, jer je, kako je istaknuo, briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini ne samo ustavna, nego i moralna obveza svake hrvatske vlade.

>> Dopredsjednik RS-a: Biskup Komarica moj je biskup

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

  • Pulchrum:

    Plenković ima srce za Hrvate u Bosni. Svaka mu čast. No, on ima srce i za Hrvate u Hrvatskoj. Samo naprijed

  • knezevic3d:

    komarica ne kenjaj sta si napravio da se hrvati vrate.

  • Meter:

    Ustavna je obveza brinuti o građanima Hrvatske