Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Bio sam na požarištima neki dan, a ako su bila tri ministra, onda je Vlada tu '

Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.08.2017.
u 14:35

Vidite i sami da smo reagirali kod svih požara, odmah sam tražio od ministara Božinovića, Krstičevića i Butkovića da budu s našim ljudima, kaže premijer

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je danas na 70. međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava koji se održava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a nakon kojega je odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama u Hrvatskoj. 

Komentirao je i požare koji haraju Dalmacijom te rekao kako je Vlada odmah reagirala. 

– Vidite i sami da smo reagirali kod svih požara, odmah sam tražio od ministara Božinovića, Krstičevića i Butkovića da budu s našim ljudima. Na terenu je i šef DUZS-a i želim još jedanput zahvaliti svima na trudu i angažmanu. Posjetio sam nedavno i pilote i tehničare naših kanadera, donijet ćemo na Vladi odluku da im se da posebna nagrada. Sve službe čine maksimalne napore. Želim također reći da sam dao poseban nalog ministru unutarnjih poslova Božinoviću da se detaljno istraže uzroci jer postoje indicije da je dio požara podmetnut namjerno. Detaljnu analizu napravit ćemo nakon sezone – kazao je Plenković, piše N1

Andrej Plenković
1/8

Na pitanje zašto osobno nije na požarištima, premijer je odgovorio: 

– Bio sam neki dan. Znate da sam bio. Svejedno, ako su bila tri ministra, onda je Vlada tu. 

Osvrnuo se i na odgađanje uvođenja poreza na nekretnine

– Stav je i mene kao predsjednika Vlade, a i užeg kabineta da je potrebno dodatno informirati hrvatsku javnost o ovom porezu, implikacijama pa i mogućim kalkulacijama o eventualnim promjenama u odnosu na ono što građani sad plaćaju. Kada se sve to dobro objasni, tada ćemo razmišljati o daljnjim koracima – rekao je. 

Andrej Plenković
1/11

Za one koji su već dobili formulare, premijer je rekao da je "evidencija nekretnina nešto što u svakom slučaju moramo napraviti". 

Premijer je najavio i kako će slovenski premijer Miro Cerar uskoro posjetiti Zagreb, no da njegov posjet nije još dogovoren. 

– Čujemo se nas dvojica. Igraju naši sutra košarku u Ljubljani, pozvao me Miro. No ne mogu ići jer imamo važan sastanak. Kada naše stručne službe sve dogovore, doći će do posjeta Zagrebu. A ja danas idem u Umag i Savudriju, tamo ću razgovarati s našim ribarima – rekao je Plenković. 

Komentara 57

PR
prajdali100
17:27 23.08.2017.

Plekovicu netko u ovoj Drzavi se konacno mora pozabaviti pravosuđem.I ono malo terorista koji se uhite kako pale Dalmaciju nasi levati puste na slobodu.P.S. ne znam svrhu razgovora sa Cerarom!!! Sve je jasno kao dan.

Avatar Becarina
Becarina
17:23 23.08.2017.

Plenkovicu kome se pravdas,antifi? Ova vlada radi sve sto je moguce , pohapsila gomilu piromana ne skriva im identitet ni nacionalnost poput predhodnika, treba objaviti i politicko opredjeljenje, istraziti tko nagovara maloljetnike na podmetanje vatre drasticno povecati kazne i bude sve perfektno.

NI
nik83
14:47 23.08.2017.

Bio si na požarištima. Jesu li atraktivna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije