Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI IPAD

Lubitz je uoči nesreće istraživao o samoubojstvu i vratima kokpita

Andreas Lubitz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.04.2015.
u 16:27

Istražitelji su rekonstruirali pretrage s tableta pronađenog u stanu Andreasa Lubitza

Njemački tužitelji rekli su da je Andreas Lubitz istraživao metode počinjenja samoubojstva i sigurnosne mehanizme vrata kokpita u danima uoči nesreće zrakoplova Germanwingsa, za čije ga se izazivanje sumnjiči, prenosi Washington Post.

Düsseldorfski su tužitelji danas rekli da su istražitelji u stanu kopilota kobnog leta 9525 pronašli tabletno računalo iPad te da su rekonstruirali internetske pretrage koje je činio od 16. do 23. ožujka. Između ostalog, istraživao je o liječenju i metodama počinjenja samoubojstva, a barem u jednom danu tražio je pojmove o vratima kokpita i njihovim sigurnosnim mehanizmima.

Tužitelj Christoph Kumpa rekao je da se daljnji rezultati istrage, zbog velike količine podataka, ne mogu očekivati tijekom nadolazećih dana.

U nesreći koja se dogodila 24. ožujka u Francuskoj poginulo je svih 144 putnika i šestero članova posade zrakoplova, uključujući i Lubitza. Istražitelji vjeruju da je 27-godišnji kopilot pilotu koji je napustio kokpit onemogućio povratak i namjerno zabio zrakoplov u planinu.

>> Pronađena druga crna kutija iz leta Germanwingsa!

>> Nogometaš Armin: Kako sam izbjegao avion smrti

Komentara 6

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
21:16 02.04.2015.

U Suddeutsche Zeintungu piše da je zadnje što je pročitao članak Ivanke Tome, i navodno je to bilo presudno.

Avatar airbizz
airbizz
18:33 02.04.2015.

ne bih se iznenadio kad bi još našli kartu područja pada zaokruženog crvenim flomasterom,kur an,...da se nitko od novinara nije sjetio izgaranja kompletnog aviona zabijenog u pentagon(a putovnica otmičara ostala čitava) i ovog pada aviona.da se nitko od novinara nijee usudio pitati-pošto je lubitz bio duševno nestabilna osoba,nije se nitijedanput nije javio pilotu da prestane lupati i galamiti.svi smo barem jedanput bili neurozni,pa su nam smetali klinci što igraju nogomet ispred zgrade,radovi na cesti,itd,pa smo se izgalamili na svaku situaciju koja nam nije bila po volji.a lubitz je bio zaključan u kabini i šutio.to mi ne drži vodu.možda je pio neke lijekove,pa mu je pozlilo,možda mu je srce stalo.vjerujem da kompaniji paše da je lubitz samoubojica i da tako smanji financijsku štetu.

OV
ovchica
17:20 02.04.2015.

Vijest s Washington posta koji ju je dobio od Associated Pressa kojega je vlasnik Reuters čiji gazda je Rotschild. Što dalje ovo je sve smješnije i smješnije, kakve gluposti izmišljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije