Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENJUJE M67

Amerikanci rade na novoj, višenamjenskoj ručnoj bombi

ručna granta m67
Thinkstock
20.09.2016.
u 08:52

Još jedna prednost nove bombe je ta će je bez problema moći koristiti svi vojnici, neovisno o tome jesu li dešnjaci ili ljevaci.

Američka vojska radi na poboljšanoj multipraktičnoj ručnoj bombi koju će vojnici moći koristiti ovisno o potrebi.

Bombu će moći koristiti kao ubojito sredstvo, ali i kao sredstvo za onesposobljavanje protivnika, ovisno o situaciji u kojoj se nalaze.

Tako vojnici neće morati nositi dvije vrste bombi već će sve biti sadržano u jednoj, javlja Popular Science.

- Oni trenutno nose M67 rasprskavajuću bombu. S novom višenamjenskom bombom, oni mogu nositi jednu ET-MP bombu i imaju mogućnost da izaberu učinke ovisno žele li ubiti ili onesvijestiti protivnika - kazala je Jessica Perciballi iz odjela ARDEC koji radi na razvoju oružja.

Još jedna prednost nove bombe je ta će je bez problema moći koristiti svi vojnici, neovisno o tome jesu li dešnjaci ili ljevaci. To je važno jer je trenutna M67 ručna bomba dizajnirana za dešnjake što predstavlja problem ljevacima.

>> Transseksualci od idućeg mjeseca smiju u američku vojsku

Komentara 5

GV
golub Vaso
11:41 20.09.2016.

da je mogu prodavati demonkracijama tipa Saudijska arabija i Izrael

Avatar nekakav
nekakav
09:50 20.09.2016.

vidiš ti to, oni razvijaju oružje za masovno uništenje..... i nikom ništa?! sad će se neki radoznali zapitati, pa kako je obična ručna bomba oružje za masovno uništenje... pa ću ga ja obdariti spoznajom da više takvih bombi u rukamaama više ljudi radi veliku štetu, 'masovnu'. sjeverna koreja razvija rakete, amerikanci ručne bombe... ajmo se smijati malo.

Avatar maxist
maxist
11:51 20.09.2016.

Pravo je pitanje što i koliko doprinose pojedinačno zemlje u svijetu na području znanosti i medicine i koliko time poboljšavaju život na Zemlji, osim naravno primjene vojnih "izuma" u civilnom životu ! Meni nove bombe ili raketni sustavi znaće manje od novog antibiotika koji bi spasio mnoštvo ljudi..Amerika mi ni učemu nije uzor ili potreba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije