Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Uhvaćeni u avionu s kokainom, njime su u Hrvatskoj trebali nabaviti mnogo oružja

kokain
Reuters/PIXSELL
31.10.2018.
u 21:52

Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće

USKOK je pokrenuo istragu protiv Amerikanca (56) i Nigerijca (55) zbog krijumčarenja kokaina te je predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

- Osnovano se sumnja da su okrivljenici, od sredine rujna 2018. godine do 30. listopada 2018., bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske.

U cilju realizacije plana, I. i II. okr. su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik. Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okr. kao pilot i II. okr. kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće - stoji u priopćenju Uskoka.

Pogledajte i video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Vukomerec
Vukomerec
22:42 31.10.2018.

Europska komisija financira UNHCR-ov program ESTIA u Grčkoj kroz koji se migrantima dijele Mastercard kartice s EU i UNHCR-ovim logom. S takvim karticama oni dolaze sve do BiH iz koje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku. Hrvatskoj policiji su poznate te Mastercard kartice, a o njima je pisao i Robert Valdec. Dakle, EU financira ilegalnu migraciju koja krši zakone svoje članice, Hrvatske.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
22:44 31.10.2018.

S tih Mastercard kartica se dnevno može dignuti 27 eura tj. 200 kuna.

DU
Deleted user
23:23 31.10.2018.

da, da, kao Hrvatska nema nista s time. svi drugi zaraduju, samo Hrvatska ovako posteno ne radi nista. Migrantski val je samo posljedica geopolitike lijepe nase. Sverc oruzja u Hrvatskoj ne postoji, hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije