Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća zapljena

Uhićen bosanskohercegovački diler kod Zadra, pronađeno preko kilogram kokaina

kokain, zaplijena
Foto: PU zagrebačka
24.10.2018.
u 15:09

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno balkanske skupine umiješane u poslove s drogom

U utorak oko podne, na auto cesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je Audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da  Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Izvršenim provjerama pobuđena je sumnja da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, te je automobil vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće.

Pronađeni su i uređaji za zaštićenu komunikaciju, te manji novčani iznos.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na našem području, a kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području, te će se kriminalističko istraživanje nastaviti u suradnji s drugim policijskim upravama.

43-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje  i prometa drogama,  priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Ovo je do sada, najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske, a s obzirom na to da je vrlo visoke čistoće, dileri ga gotovu uvijek miješaju s raznim supstancama kako bi mu povećali masu, te u konačnici na uličnom tržištu, vrijednost mu premašuje milijun kuna, istakli su iz zadarske policije.

Ključne riječi

Komentara 2

NI
nindjago
23:41 31.10.2018.

Upišite puno ime i prezime ovoga zla koje hara po našim prostorima!

MA
majmudin
16:47 24.10.2018.

opet ode necija glava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije