Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretrpio štetu

Pogledajte kako izgleda američki razarač nakon sudara s trgovačkim brodom

Sudar američkog razarača s ribarskim brodom koji plovi pod filipinskom zastavom
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
17.06.2017.
u 09:04

Američka mornarica izvijestila je da je razarač djelomice poplavljen te da se kreće uz pomoć vlastitog pogona, iako je taj pogon ograničen.

Američka ratna mornarica priopćila je u kako se njezin razarač USS Fitzgerald jugozapadno od japanske Yokosuke sudario s trgovačkim brodom koji plovi pod filipinskom zastavom.

USS Fitzgerald sudario se s trgovačkim brodom oko 2,30 sati ujutro po lokalnom vremenu (17,30 GMT), oko 56 morskih milja jugozapadno od Yokosuke, a riječ je o rijetkom incidentu za koji za sada nema naznaka terorizma, kaže se u priopćenju.

Sudar američkog razarača s ribarskim brodom koji plovi pod filipinskom zastavom
1/8

Američka mornarica izvijestila je da je razarač djelomice poplavljen te da se kreće uz pomoć vlastitog pogona, iako je taj pogon ograničen.

 "USS Fitzgerald je pretrpio štetu na svojoj desnoj strani iznad i ispod vodene linije", navodi se u priopćenju mornarice.

Glasnogovornik američke sedme flote priopćio je kako se brod kreće natrag u Yokosuku brzinom od tri čvora te će vjerojatno za nekoliko sati pristati. Jedan ozlijeđeni mornar morao je biti evakuiran s broda u bolnicu uz pomoć japanskog vojnog helikoptera, priopćila je američka mornarica.

Japanska novinska agencija Kyodo priopćila je kako ni jedan brod nije u opasnosti od potonuća, ali je moguće da su neki mornari pali u more.

Japanski mediji javljaju da je sedam članova posade američkog razarača nestalo.

 

 

Komentara 23

ZV
Zvjerko
11:26 17.06.2017.

Nameće se pitanje kako bi takav brod primjetio raketu ili drugi vojni brod koji ide prema njemu ako nije uspio primjetiti spori ribarski brod. Kako je obučena posada broda. Sad samo čekam da Mason ili Startac provale neku glupost svojstvenu samo njima.

ST
stomugromova
10:15 17.06.2017.

Izgleda da nemaju navigacijske uređaje koji vide stealth trgovačke brodove .

SL
slatix
11:31 17.06.2017.

Jedina zanimacija posade je osmatranje radarom neba i mora. a sudare se sa drugim brodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije