Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Alojz Tomašević objavio da istupa iz HDZ-a i ostaje župan

Alojz Tomašević
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
09.01.2018.
u 13:29

Danas ću podnijeti zahtjev mome temeljnom ogranku za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv mene, a s namjerom i željom povratka u moju jedinu stranku – Hrvatsku demokratsku zajednicu, objavio je Tomašević

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević objavio je danas da istupa iz HDZ-a i ostaje župan.

Tomašević je rekao da će danas podnijeti zahtjev svom temeljnom ogranku za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, a s namjerom i željom povratka u "njegovu jedinu stranku, Hrvatsku demokratsku zajednicu".

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a prošli tjedan je Tomaševiću dalo rok da do 15. siječnja, kada je iduća sjednica, podnese ostavku na mjesto župana. "Vjerujem da će kao bivši branitelj, general HV-a i dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo dovedeni zbog stvari na koje nismo imali nikakav utjecaj", istaknuo je tada Andrej Plenković

DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

Tomaševićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

U protekla tri i više mjeseca kroz razne medije protiv mene je iznesen niz netočnih informacija te su mi se dodjeljivali razni epiteti.

Svjestan sam da je moja obiteljska situacija, u kojoj sam se našao, dovela do toga da je postala veliko opterećenje, kako za mene tako i za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Alojz Tomašević
1/9

Žao mi je što moja kako uža tako i šira obitelj, a pogotovo moja supruga i djeca, kao i ja osobno prolazimo kroz ovo teško razdoblje te im se zbog toga ispričavam i vjerujem da ćemo u ovom vremenu koje je ispred nas uspjeti ove nedaće zajednički prebroditi.

Hrvatska demokratska zajednica moja je jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutačno, provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit kako Domovine Hrvatske tako i moje Požeško-slavonske županije.

Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, gdje sam stekao velikoj broj prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujem stanovnicima Požeško-slavonske županije i svim glasačima koji su me izabrali na ovu časnu dužnost župana koju obnašam i koju ću obnašati u narednom periodu u vašem interesu, sve dok mi vi budete davali potporu.

Zahvaljujem se i svim županijskim vijećnicima, saborskom zastupniku te gradonačelnicama, gradonačelnicima i načelnicima općina na dosadašnjoj suradnji i vjerujem da ću njihovu potporu kao župan imati i u narednom vremenu te zajednički provoditi one programe i projekte koje smo zacrtali u planu razvoja.

Obećavam da ću još intenzivnije i s više želje, znanja i entuzijazma nastaviti raditi u narednom periodu, što ću i dokazati.

Zahvaljujem i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske g. Andreju Plenkoviću, svim ministrima i dužnosnicima s kojima zajednički radimo na provođenju planova te na boljitku i podizanju standarda, kako stanovništva Požeško-slavonske županije tako i cijele Domovine Hrvatske.

Uvjeren sam da ćemo na tome putu zajednički nastaviti raditi, provoditi te iste projekte, a sve u ime i na dobrobit stanovnika Požeško-slavonske županije.

Zbog navedenoga, a ne želeći biti nikakav „uteg oko vrata“ svojoj stranci Hrvatskoj demokratskoj zajednici, danas ću podnijeti zahtjev svojem temeljnom ogranku za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv mene, a s namjerom i željom povratka u svoju jedinu stranku – Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Na kraju napominjem da su Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri i dalje na vlasti u Požeško-slavonskoj županiji na temelju izbornih rezultata.

Zahvaljujem svima.

Alojz Tomašević

Pogledajte i galeriju: U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader

Alojz Tomašević
1/10

Komentara 65

TA
tapiro1
14:26 09.01.2018.

Protiv HDZ-eova župana,Alojza Tomaševića je podignuta optužnica po istim točkama na osnovu kojih je supruga SDP-eova bivšeg ministra Lalovca prijavila supruga za maltretiranje,i još je uz prijavu policiji priložila zvučnu snimku suprugova maltretiranja,ali je tu prijavu Dorh odbacio kao neosnovanu. Dorh i pravosuđe RH nastavljaju svoju vrijednu praksu pristranog gledanja na potpuno iste stvari,HDZ se i dalje procesuira, a SDP se amnestira od ikakve odgovornosti,ali to nije dovoljan razlog HDZ vlasti za smjene u Dorhu. Ne treba vama oporba dok vam ne 'narastu muda' za obračun sa partijskim kadrovima u državnim strukturama,jer je vaše nedjelovanje po tom pitanju oporbeno prema samima vama. HDZ se nikako ne usuđuje dirati stotine ljevičarskih krađa, afera i malverizacija. Je li to već tradicionalna Hrvatska/HDZ naivnost /nesposobnost da će se to "automatski" samo od sebe razotkriti, pojma nemam ali se ne mogu načuditi.

Avatar mlijeko
mlijeko
13:50 09.01.2018.

Novinari bi da vode politiku i stavljaju ljude na pozicije..neka se onda kandidiraju na izborima. A gosp. Tomašević je na izborima za županiju dobio više glasova od liste HDZ pa neka se i to zna.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:43 09.01.2018.

Ispravan potez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije