Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Algebra potvrdila status najkvalitetnijeg stručnog studija u zemlji s najvećim rastom prijava na studijske programe do sada

Algebra
Foto: Algebra
1/4
24.05.2023.
u 09:00

Visoko učilište Algebra ispratilo je jedanaestu generaciju svojih studenata na kojoj je diplome primio najveći broj diplomanata do sada – njih čak 170 s četiri prijediplomska studija i četiri stručna diplomska studijska smjera te stručnog diplomskog studija poslovne administracije, e-leadership MBA.

Najveća do sada generacija Algebrinih diplomanata sačinjena je od prvostupnika i magistara sa primijenjenog i multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga, oblikovanja i kreativnog upravljanja tržišnim komunikacijama, sistemskog i programskog inženjerstva te poslovne administracije.

Svečana promocija održana u Laubi okupila je više od 600 uzvanika, a nazočnim studentima i njihovim pratnjama obratili su se dekan Visokog učilišta Algebra doc. dr. sc. Mislav Balković i zlatni olimpijac te jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša Valent Sinković. Članice promotorskog povjerenstva ove godine bile su, uz dekana Balkovića, prodekanica za studente i nastavu Visokog učilišta Algebra, dr. sc. Nataša Trojak te prodekanica za razvoj i kvalitetu Visokog učilišta Algebra, Silvija Grgić.

„Visoko učilište Algebra postoji i pokrenuto je upravo iz vjere kako je Hrvatskoj potrebna vrhunska obrazovna ustanova koja će svojom inovativnošću, istinskom kvalitetom i visokim akademskim kriterijima svojim diplomantima osigurati jednaku priliku razvoja kao i prestižna sveučilišta u državama sa bitno razvijenijim sustavima obrazovanja. Takvu priliku iskoristili su vaši kolege koji su u proteklih 11 godina preuzeli svoje diplome, da bi naše učionice i laboratorije nakon toga zamijenili zanimljivim radnim mjestima u najprestižnijim hrvatskim kompanijama, ali isto tako i u divovima poput Microsoft-a, Googlea, Dell-a, IBM-a, Intel-a, VMware-a, McAfee-a, Amazon-a. Oni danas već žive digitalnu budućnost“ – izjavio je u svom uvodnom obraćanju doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Foto: Algebra

Najboljim studentima u generaciji 2023. godine dodijeljene su nagrade i pohvale Vijeća veleučilišta. Algebrini studenti svake godine iznova dokazuju svoju izvrsnost, tako je studentica studija oblikovanja tržišnih komunikacija Laura Ljubić dizajnirala prikaz galeba na vezu, što je postao i novi trofej zadarske Wings for Life World Run utrke. Njihov zadatak bio je dizajnirati trofej koji će asocirati na zadarsko podneblje i hrvatsku obalu, koristeći Adobe Illustrator. Svi radovi koje je stručni žiri ocjenjivao bili su vrlo visoke kvalitete izrade, a pobijedilo je rješenje koje je napravilo najveći iskorak prema imaginaciji.

Dva nova studijska programa namijenjena kreativcima

Ove akademske godine, Algebra je zabilježila rast broja prijava na prijediplomske studijske programe od gotovo 30 % s čak 788 prijava, što je najznačajniji porast do sada. Također, Algebra je nedavno završila proces akreditacije za čak dva nova stručna prijediplomska studijska programa - multimedijske produkcije i razvoja računalnih igara. Rezultat je to dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje da bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti.

Zahvaljujući suradnji sa Sveučilištem Goldsmiths koje se nalazi na listi top 500 sveučilišta na svijetu i jedna je od najstarijih sastavnica londonskog Sveučilišta, studenti na Algebri imaju priliku steći britansku diplomu, te tako studirati u Engleskoj iz Hrvatske. Svi studiji na Algebri izvode se na hrvatskom i engleskom jeziku, a studentima je omogućeno i stjecanje dviju diploma na studiju dizajna, 3D oblikovanja, multimedije, digitalnog marketinga, podatkovne znanosti, računarstva ili razvoju računalnih igara.


Foto: Algebra

Algebrin studij multimedijske produkcije novom strukturom i pristupom odmiče se od dosadašnje uže sfere računarstva te ulazi u polje naprednih grafičkih i multimedijskih tehnologija, čime se otvara prostor i za drugačiji profil studenata. Među njima su, primjerice, i studenti zainteresirani za područje novinarstva i medija koji se imaju priliku više usmjeriti na produkciju multimedijskog sadržaja uz kolegije koji se bave kreativnim pisanjem.


Prema ocjenama sustava osiguravanja kvalitete, u vrednovanju koju je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Algebra je ocijenjena kao najkvalitetniji stručni studij u Hrvatskoj. Od prošle godine Algebrini studenti imaju priliku nastavu pohađati na najmodernijem, multidisciplinarnom kampusu koji se prostire na 12.500 četvornih metara i koji predstavlja najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Republici Hrvatskoj od njenog osamostaljenja.

Studenti svoja znanja mogu dodatno usavršavati i na međunarodnim ljetnim i zimskim školama. Moduli ljetne i zimske škole akreditirani su programi u području računarstva, umjetnosti i ekonomije čiji se nastavni planovi sustavno ažuriraju kako bi studenti imali priliku usvojiti najnovija i najtraženija znanja direktno iz digitalne industrije. Cilj programa Međunarodne škole je pružiti studentima iz čitavog svijeta nezaboravno iskustvo boravka u Zagrebu i ostatku Hrvatske kroz učenje, druženje i sudjelovanje u pregršt zabavnih i kulturnih izvannastavnih aktivnosti, a do sada su Algebrinu Međunarodnu školu prepoznali strani studenti iz različitih zemalja poput Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Filipina, Brazila, Velike Britanije, Maroka, Južnoafričke Republike, Indonezije, Južne Koreje, Hong Konga, Kine i mnogih drugih.


Foto: Algebra

Algebra prva u Hrvatskoj pokreće i stručni prijediplomski studij razvoja računalnih igara. Brzorastuća industrija razvoja videoigara, u kojoj je u 2022. godini uprihođeno čak 184,4 milijarde dolara, zapošljava različite vrste stručnjaka, uključujući programere, producente, dizajnere, pisce i mnoga druga kreativna zanimanja. Program studija osmišljen je kako bi studentima pružio duboko razumijevanje razvoja videoigara kao neraskidive kombinacije programerskih znanja i vještina, dizajna i raznih umjetničkih smjerova.


Visoko učilište Algebra već dvadeset i pet godina prati najnovije tržišne trendove te kroz suradnju s međunarodnim visokoobrazovnim ustanovama i gospodarskim sektorom u Hrvatskoj, ali i stručne prakse, studente priprema za poslove u područjima gdje je potražnja za kvalitetnim kadrom iznimno visoka. Tako se čak 96 posto Algebrinih diplomanata zapošljava u struci unutar tri mjeseca od stjecanja diplome. Velik broj njih počinje raditi već tijekom studija – u domaćim i inozemnim renomiranim tvrtkama pa, primjerice, Algebrini alumni rade u Amazonu, Googleu, Microsoftu, IBM-u, Infobipu, Rimac automobilima i drugim uspješnim kompanijama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije