Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstvenik izračunao

Ako postoje, vanzemaljci su veličine polarnog medvjeda

vanzemaljci
Foto: Thinkstock
07.04.2015.
u 10:23

Fergus Simpson izračunao je minimalnu veličinu potrebnu da inteligentni život preživi

Ako inteligentni vanzemaljci postoje, njihova težina iznosila bi oko 300 kilograma, što je srednja težina polarnog medvjeda.

Do ovog rezultata došao je znanstvenik Fergus Simpson koji je izračunao minimalnu veličinu potrebnu da inteligentni život preživi, javlja Daily Mail.

Do ovog zaključka došao je uporabom matematičke formule koja pretpostavlja da vanzemaljci podliježu istim zakonima očuvanja energije kao i životinje na Zemlji. To znači da veće životinje trebaju više resursa kako bi preživjele te su rjeđe od, primjerice, mrava kojih ima mnogo. Njegovi izračuni također se temelje na ideji da postoji minimalna veličina koja je potrebna za inteligentan život, ali ni jedan od čimbenika nije gravitacija planeta.

– Zaključujemo da će tjelesna masa kod većine vrsta nadmašiti 300 kilograma – rekao je Simpson. On tvrdi da u Svemiru, kao i na Zemlji, vjerojatno postoji više malih životinja nego velikih i da je veća vjerojatnost da će na njemu postojati inteligentne vrste što je veći planet ili biosfera.

>> NASA-ini "vanzemaljci" su bakterije iz jezera u Kaliforniji

>> 'Četiri vrste izvanzemaljaca posjećuju Zemlju tisućama godina'

Komentara 5

OT
Otvoreni
10:55 07.04.2015.

Dakle, po ovom "stručnjaku" na zemlji ne postoji inteligentan život. Biće da sudi po sebi :)

K0
KONJINA4.0
11:33 07.04.2015.

ne samo da su ogromni, nego imaju i ogroman izmet

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:59 07.04.2015.

A ne veličine Mrak-Taritaš? Čudno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije