Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost u prometu

Akcija 'Alkohol' u Slavonskom Brodu: Čaša više – život manje

policija
PU brodsko-posavska
15.07.2013.
u 13:15

Najveća koncentracija alkohola izmjerena u organizmu 59-godišnjeg vozača iznosila je 1,06 promila.

Slavonskobrodska postaja prometne policije protekli je vikend organizirala preventivno-represivnu akciju "Alkohol". Akcija je bila usmjerena na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a radi podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Utvrđena su 22 prometna prekršaja, od kojih se najviše (13) odnosilo na nepropisnu brzinu (od toga 10 na autocesti) te šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena u organizmu 59-godišnjeg vozača iznosila je 1,06 promila.

Policajci su tijekom akcije dijelili privjeske za ključeve te letke "Čaša više – život manje" s edukativnim sadržajem o sankcijama, opasnostima i posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. Na brodskom području u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je 50 posto manje prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u odnosu na prvo polugodište prošle godine te je poduzeto 40 posto više mjera prema vozačima koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Policija savjetuje vozače da, ako su konzumirali alkoholna pića, koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski ili taksi prijevoz. Utjecaj alkohola kod vozača u kombinaciji s drugim težim prekršajima najčešće rezultira najtragičnijim prometnim nesrećama, uz često smrtno stradavanje sudionika.

>>Koliko bi trebalo kazniti pijanog vozača ili prolazak kroz crveno?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije