Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera planinska

Afera Planinska: Potvrđena još jedna optužnica protiv Sanadera

'20.11.2012., Zupanijski sud, Zagreb - Ivo Sanader na izricanju nepravomocne presude u predmetima Hypo i INA-MOL. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/PIXSELL
13.12.2012.
u 11:08

Afera datira iz 2009. kada je Fiolić zgradu u Planinskoj prodao Ministarstvu regionalnog razvoja po cijeni znatno većoj od tržišne

Županijski sud u Zagrebu danas je potvrdio optužnicu u aferi Planinska, još jednoj u koju je uključen bivši premijer Ivo Sanader.  Bivši premijer nije se pojavio na sudu, već je poslao  faks u kojem je objasnio da u dogovoru sa svojim odvjetnicima neće doći.

Podsjetimo, afera Planinska datira iz 2009. godine kada je Fiolić zgradu u Planinskoj prodao Ministarstvu regionalnog razvoja po cijeni znatno većoj od tržišne. U napuhavanju cijene svoje uloge imali su Čobanković čije je ministarstvo pristalo na plaćanje nerealnog iznosa, zatim direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević koji je angažirao stalnog sudskog vještaka Matu Bitangu i tražio lažnu procjenu te tadašnji premijer Ivo Sanader koji je bio pokrovitelj cijelog aranžmana.

Tako je zgrada u Planinskoj na kraju procijenjena na gotovo dvostruku vrijednost od realne, na 79,9 milijuna kuna čime je, kako se pokazalo tijekom istrage, proračun oštećen za 26,4 milijuna kuna.

Bivši ministar Petar Čobanković i Stjepan Fiolić priznali su krivnju. 

>> Čobanković i Fiolić o optužnici za Planinsku: Priznajemo, krivi smo

Komentara 8

SE
sestrićna
15:39 13.12.2012.

još samo 3 god..laprdanja o sanderu dok mandat prođe..a onda opet poslati "nevladine" udruge na ulice s transparentima da govore umjeto kukulele koalicije i ponešto se obeća da se dobije drugi mandat :))

EN
ENTUZIJASTA
12:19 13.12.2012.

Sve govori navod iz ove priče "STALNI SUDSKI VJEŠTAK MATE BITANGA"! Mislim da iše ne treba ništa komentirati!

MR
mrAntonio
15:17 13.12.2012.

dream team,bitanga = poštenje i vjerodostojnost (samo ime sve govori), smradaner= smrdi na sve strane, čobi=čoban, fiolić=glupost na kvadrat... a profiter u cijeloj priči = pravosuđe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije