Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA ZBOG AGROKORA

HDZ: Povjerenstvo i istraga ne idu zajedno SDP: Očekujte pakao

Ivan Crnjac
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
25.10.2017.
u 09:45

U SDP-u prijete da bi mogli podnositi amandmane, tražiti stanke, odugovlačiti rasprave, ali i isprovocirati izbacivanja iz sabornice

 HDZ i dalje čvrsto zastupa stav da Saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru mora prestati s radom ako rješenje o istrazi DORH-a u slučaju tog koncerna postane pravomoćno. Ni prijedlog promjene odluke o osnivanju povjerenstva, koji je pripremio Mostov Nikola Grmoja, prema kojem povjerenstvo ne bi istraživalo financijske izvještaje Agrokora jer je to predmet istrage DORH-a, HDZ-u nije argument za nastavak rada povjerenstva jer u vrhu te stranke tumače da je Zakon o istražnim povjerenstvima posve jasan i da rad povjerenstva mora prestati ako počne sudski postupak.

Tajna istraga

– Istraga je tajna i mi ne možemo znati hoće li ona u jednom trenutku krenuti i prema područjima koja bi obrađivalo povjerenstvo. Zato taj Mostov prijedlog ne mijenja ništa, a uostalom zakon je vrlo precizan i HDZ se samo drži zakona – poručio je izvor iz vrha HDZ-a. Na pitanje kako će se HDZ postaviti ako SDP, kako je najavio, počne bojkotirati Sabor, odnosno ako počne opstruirati, odugovlačiti i komplicirati saborsku proceduru, naš je sugovornik i dalje ostao pri tome da će se HDZ držati zakona.

– Ako oporba, a nisam siguran da će u tome sudjelovati sve oporbene stranke, počne bojkotirati Sabor, jer HDZ poštuje zakone koje taj isti Sabor i ti isti zastupnici donose, to onda samo govori o njima – zaključio je izvor iz vodstva HDZ-a. Poruke premijera Plenkovića da se saborska istraga o Agrokoru može nastaviti i pred saborskim odborima, premda ta tijela nemaju nikakvu zakonsku snagu da privedu pozvane svjedoke, u HDZ-u tumače tako da se u Saboru neće prestati raspravljati o Agrokoru ako rješenje o istrazi postane pravomoćno, a povjerenstvo sukladno tome prestane raditi.

Nadamo se razumu

U SDP-u se nadaju da će razum prevladati i da neće morati posezati za dopuštenim sredstvima.

– U protivnom mogu očekivati pakao. Čekamo ih do 3. studenog – kaže jedan zastupnik SDP-a. Što pod tim podrazumijeva, nije otkrio, ali jedan drugi zastupnik SDP-a objasnio je što sve znači opstruirati rad Sabora, da vladajući ne bi mogli donijeti nijednu odluku.

– Možemo rušiti kvorum, ali i raditi parlamentarnu opstrukciju tako da podnosimo gomilu amandmana na svaki prijedlog zakona, da tražimo stanke, odugovlačimo rasprave do unedogled, da za govornicom isprovociramo isključenja zastupnika kako bi nas se moralo udaljavati iz sabornice... Sve su to otvorene opcije koje možemo koristiti. Uz sve to, stalno ćemo isticati da je HDZ učinio sve da do rada Povjerenstva ne dođe – kaže izvor iz SDP-a. 

Komentara 12

DD
ddh
10:06 25.10.2017.

To sa paklom je stara Milaniviceva parola i to nije nista novoga. A i transporteri odnosno transporterke tih parola, Puljis-Sego i Maretic-Zonja nisu nista novoga. A ako SDP i izadje iz Sabora, nebi se nista na lose promijenilo. Tako i tako su nepotrebni, jer se cijeli njihov rad i sve sto rade svodi samo na jedno, a to je rusenje legalno izabrane Vlade i postizborna preinaka volje biraca. A i zakone mogu krsiti izvan Sabora isto tako, kao sto pozivaju Vladu, da te zakone krsi i u Saboru. Jos nitko na jednoj oranici nije imao stete ako nema korova, pa nece niti Hrvatska imati nikakve stete od korova zvanog SDP i korova koji ih svakodnevno plasira u medije i postavlja stvari naopacke. Komunisti jos uvijek ne shvacaju, a to ne shvacaju niti novinarski propgandisti te partije, da ne odredjuju oni sto je i tko je vecina, nego biraci. SDP-ovci i njihovi mediji su jednostavno izgubljeni u vremenu prostoru i vjerojatno bi najradije opt u sumu. Sretan im put.

FG
first.gordana
10:11 25.10.2017.

SDP i njegovi sateliti mogu raditi što god se sjete, ali se trebaju pitati što o tome misli većina obićnog stanovništva, koji ih plača. Narod treba vladu jer vladu ima svaka država, svi koji onemogučavaju da vlada vlada su ustvari sami sebe isključili iz vlade. Nima se trebaju ukinuti plače. I to je to. Za tim treba birati nove zastupnike koji će se brinuti da vlada vlada

SI
sifoklop
10:06 25.10.2017.

Ko o čemu komunisti o paklu. Već viđeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije