Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica:

Nitko nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u krizi s Agrokorom

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
21.02.2018.
u 10:34

Najnovije informacije, po mojem mišljenju, čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u intervjuu Globusu da ni jedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci u krizi s Agrokorom, a posebno zabrinjava, istaknula je, činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeto toliko energije da se svi sada bave gašenjem požara umjesto investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta i reformom državne uprave.

Na pitanje o njezinu razlazu s Vladom oko Agrokora i kako ocjenjuje Vladino upravljanje tom krizom, predsjednica Republike je rekla: "Da, bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još dvadeset dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom." 

Ni jedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci, rekla je u intervjuu koji je dala Globusu u ponedjeljak, 19. veljače, na dan kad je obilježila treću godišnjicu mandata i dan prije no što je Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dao ostavku. 

"Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o golemom broju ljudi. Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave", kazala je predsjednica.

Odgovorila je, među ostalim, na pitanje o posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

"Svako, pa i najdalje i najteže putovanje počinje prvim korakom", rekla je Grabar Kitarović i istaknula da ne treba ulaziti u nepotrebne rasprave i trošiti energiju na pitanja o kojima očito neće biti suglasnosti. Ali moramo se dogovarati o budućnosti u kojoj rata više nikada neće biti, rekla je.

Vjeruje da u srpskom predsjedniku Vučiću ima dobrog sugovornika i da njihov susret znači veliki iskorak u odnosima između Hrvatske i Srbije, koji su godinama bili u dubokoj stagnaciji.

"Žao mi je što su neki željeli osujetiti posjet predsjednika Srbije Hrvatskoj. Neki su možda bili, pa i razumljivo jesu skeptični, poneseni više emocijama nego razumom, ali, nažalost, kod nekih sam osjetila i zlonamjernost. Moram reći da je bilo otvorenih pokušaja da se Vučićev posjet spriječi i da ne dođe do bilo kakvih pomaka. U svoj toj kakofoniji izgubili su se oni pozitivni učinci i rezultati posjeta", kaže u velikom intervjuu Globusu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović
1/6

Komentara 34

LO
lovsky
10:41 21.02.2018.

ona je politički mrtvac. Nazvati hanžekovića humanistom i branitelje i udovice marginalcima, odpilila je granu na kojoj sjedi

NO
nogogaz
10:55 21.02.2018.

Osnovnoskolska HDZ kraljica opet u akciji!

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
13:01 21.02.2018.

sve pozitivno o krizi u agrokoru i predsjednici i ramljaku ... da ne dobijem dvaput žuti za isti komentar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije