Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Abramovič prijavio svoju imovinu zbog Medvedeva

abramovič
Željko Lukunić
17.02.2011.
u 18:08

Vlasnik Chelseaja morao je objaviti imovinsku karticu jer je kandidat na izborima za parlament Čukotke

Ruski oligarh Roman Abramovič prijavio je svoju imovinu, prvi put nakon više od deset godina, otkrivajući da posjeduje 16 imanja, sedam automobila, 22 bankovna računa, šest tvrtki i nogometni klub iz Londona Chelsea. Abramovič je imovinu prijavio u sklopu kampanje za reizbor gubernatora ruske oblasti Čukotka, koja se nalazi na dalekom sjeveru nasuprot Aljasci. Oblast je otprilike velika kao Francuska i ima oko 54 tisuće stanovnika. Abramovič je bio guverner od 2001. do 2008. Pokušao je odstupiti 2004., ali mu Vladimir Putin to nije dopustio.

Četiri godine poslije predsjednik Medvedev prihvatio je njegovu ostavku. Nakon toga bio je predsjednik regionalnog parlamenta. Objavljivanje imovine dio je kampanje predsjednika Dmitrija Medvedeva za borbu protiv korupcije u sklopu koje svi ruski političari također moraju prijaviti svoju imovinu.

U ožujku će se Abramovič ponovno kandidirati na izborima za parlament Čukotke. Popis Abramovičeve imovine, koju su objavili londonski listovi The Independent i The Guardian, samo je dio njegove ukupne imovine koja se procjenjuje na oko 60 milijardi kuna.

Prema procjenama američkog magazina Forbes, Abramovič je četvrti najbogatiji Rus i 50. najbogatiji čovjek na svijetu. Kao i mnogi drugi ruski oligarsi, Roman Abramovič obogatio se poslije raspada Sovjetskog Saveza, u vrijeme kada je na vlasti bio predsjednik Rusije Boris Jeljcin.

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
20:42 17.02.2011.

Abramovič prijavio svoju imovinu zbog Medvedeva, DOK U HRVATSKOJ svoju imovinu prijavljujemo zbog KOSORICE !

S1
slavonac 1
08:08 18.02.2011.

Nasi politicari kao prijavili svoju imovinu glavni vodja im sjedi u prdekani a ostali ce tek kad izgube izbore jer za sad brane jedni druge.To znaci kompletan vrh vlade sa Baicem da si izgrade novi REMETINEC za dugo trajni godisnji.. Dok se to ne desi nema nam napredka.

OB
-obrisani-
11:52 18.02.2011.

hehehehehe od prodavaca rabljenih djelova automobila do miljardera, hehehehehehe sa svojih 25 godina nije imao love da plati veceru na koju je pozvao svoju ondasnju djevojku stjuardesu a poslije zenu i majku 4 djece, sa 33 kidnuo u englesku, putinn je trazio njegovo izrucenje ali su muslimani englezi to odbili hehehehehee, svakom od vas ostavljam da sam zakljuci kak je bio sposoban abramovic hehehehehehe komunisticka tranzicijaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije