Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKLI

5 najboljih filmova za gledanje tijekom Uskrsa

isus
Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
26.03.2016.
u 09:22

Kralj kraljeva i Dan kad je Krist umro samo su neki od filmova koje možete pogledati

Za sve one koji Uskrs žele provesti u uživanju u filmovima pripremili smo nekoliko prijedloga prikladne tematike:

Kralj kraljeva

Ovaj spektakl iz 1961. godine u režiji Nicholasa Raya dramatizacija je priče o Isusu Kristu od njegovog rođenja do uskrsnuća. U ulozi Isusa je Jeffrey Hunter.

Isus Krist Superstar

Mjuzikl iz 1973. godine nastao je na temelju istoimene predstave, a prati sukob Isusa i Jude prije Isusova razapinjanja. Neke vjerske skupine bile su nezadovoljne, ali kritike su bile dobre.

Dan kad je Krist umro

Chris Sarandon glumi Isusa u ovom filmu iz 1980. godine koji prati posljednja 24 sata njegova života. Nastao je na temelju istoimene knjige Jima Bishopa, koji nije bio pretjerano zadovoljan adaptacijom pa je film nazvao revizionističkim.

Pasija

Film Mela Gibsona iz 2004. godine prati posljednjih 12 sati života Isusa Krista, kojeg ovdje glumi Jim Caviezel. Film je izazvao velike kontroverze zbog vrlo nasilnih scena, ali je bio veliki hit u kinima te ga se smatra najunosnijim religioznim filmom.

Hop

Evo i jednog filma uskršnje tematike za najmlađe. U središtu priče je mladi zec koji bi trebao naslijediti svog oca na mjestu uskršnjeg zeca, ali bi radije svirao bubnjeve.

>> Ove činjenice o Uskrsu vjerojatno niste znali

Komentara 3

SZ
slaven.zadravec
09:29 26.03.2016.

Life of Brian.

DU
Deleted user
10:53 26.03.2016.

Hop, bolje poznat pod imenom Životna priča Tomislava Karamarka. :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije