Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga tema eseja

Opet propust na maturi: 12 učenika dobilo krivi ispit iz hrvatskog jezika!

Pomorska škola
Foto: Leonard Ninčević/Pixsell
18.06.2015.
u 16:18

"Učenici su u četvrtak ujutro dobili ispite koje su trebali dobiti u srijedu"

Dvanaest učenika Pomorske škole u Splitu danas je na B razini pisalo esej na staru temu Krležinih Glembajeva, umjesto da su kao njihove kolege u preostalih 379 škola pisali Matoševu Mističnu pjesmu. Kao što je poznato, Krležini Glembajevi bili su tema eseja koji se u srijedu nije pisao jer je ukraden u pulskoj privatnoj školi Jurja Dobrile. Do (ne)namjerne greške u Pomorskoj školi došlo je, pretpostavljaju mnogi, zato što učenicima odnosno ispitnim koordinatorima nisu poslani novi kompleti ispitnih materijala.

- Učenici su u četvrtak ujutro dobili ispite koje su trebali dobiti u srijedu. Prema uputama Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja učenici su otvorili su ispitnu knjižicu i prekrižili dvije strane na kojima su bili zadaci od srijede. Ispod toga su svojim potpisom potvrdili da su ti ispiti nevažeći. Nakon toga su im ispitni koordinatori podijelili novi materijal u kojem su bili novi zadaci, odnosno nove teme eseja - kazao nam je jedan ispitni koordinator, ogorčen čitavom situacijom.

Tijekom dana o ovom se problemu pisalo i na Facebooku na stranicama posvećenim maturantima. - U inbox nam se javljaju maturanti koji su dobili stare teme eseja: Zagrljaj i Glembajeve. Ništa im nije rečeno te nisu dobili nove teme - piše na Facebook stranici 'Maturanti'. - Ma dobro što sad? Ako se to pročuje u NCVVO mogućnost je cijeloj RH ponavljati ispit... gluposti. To je do škole koja ne zna upravljati očito kako spada resursima i dobivenim. Ne pada mi napamet za 2 tjedna opet sve ponavljati i stresirati se oko eseja. Neka im jednostavno priznaju to i to je to - napisala je jedna maturantica.

>> Nakon odgode maturanti danas pišu esej iz hrvatskog jezika

>> Esej iz hrvatskog na državnoj maturi odgođen samo 8 sati prije pisanja, ukradena dva ispita!

Foto: Alcatel

Komentara 10

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:06 18.06.2015.

Cirkus od mature! Vratite mi školstvo Franza Josepha, diletanti iz agencija i ministarstva!

DU
Deleted user
17:09 18.06.2015.

Potcjenjeni i potplaceni ucitelji vracaju udarac svom ispolitiziranom ministarstvu! Ova vlada nam je super.....prosvijeta nije u stanju odraditi drzavnu maturu....policija uhvatiti sportske teroriste....ministarstvo gospodarstva odrzati izvoz dva mjeseca u plusu....ministarstvo zdravlja odrzati bolnice.....a svi skupa ne biti u sukobu interesa bar te tri godine.....a svi vicu..mi znamo mi smo posteni....gadite mi se!

DU
Deleted user
18:09 18.06.2015.

Pa mislim svima otkaze, niste u stanju podijeliti testove stoko neradnička, a da vam ne stigne plaća bunili bi se do neba, psovali državu .. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije