Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SREBRO VRIJEDI'

'Dečki glavu gore, bit će još puno finala!'

Vaterpolo
Foto: Reuters/PIXSELL
09.08.2015.
u 08:55

'Možda smo odmah poslije utakmice svi razočarani, no već nakon prospavane noći ovaj rezultat, odnosno medalja, bit će itekako vrijedna.'

Ma što reći nakon ovako uvjerljivog poraza....Iskreno sam se nadao da možemo osvojiti zlatnu medalju, no prevario sam se.

Ali treba sportski priznati da je Srbija bila poprilično bolja u ovom finalu. Bili su puno, puno spremniji od nas. U drugoj i četvrtoj četvrtini su nas "ubili". Kada u jednom finalu svjetskog prvenstva u dvije četvrtine ne postignete niti jedan pogodak, a primite sedam onda se ne možete nadati nikakvom uspjehu. Uopće ne znam kako analizirati ovako visok poraz. Znao sam da početnih 2:0 ništa ne mora značiti. Takva prednost na početku utakmice nije nikakva kada je riječ o vaterpolu. Nevjerojatno je da 15 minuta nismo postigli niti jedan pogodak. Srbija nije psihički potonula nakon 0:2, naprotiv. Oni kao da su ubacili u dvije, tri brzine više i potpuno nas torpedirali.

Oslanjali smo se na našeg vratara Pavića, no što je on mogao kada je bio na "streljani". Koliko su mu samo puta srpski igrači dolazili na četiri metra i to posebice po lijevoj strani. Naša obrana kao da nije postojala. Njihovi igrači zamahivali su po četiri, pet puta prije šuta. Naši kao da su samo gledali. No, da je barem napad bio učinkovit. Ali nije. Nismo imali nikakvih ideja, previše smo se oslanjali na neke pojedinačne akcije. Ne znam zašto je Sandro Sukno tako puno forsirao kada je vidio da ga šut ne služi. No, on se barem nije "skrivao" u napadu. Imao je barem hrabrosti da šutira.

Baš sam razočaran igrom u finalu.

Ma, znam da je drugo mjesto veliki uspjeh i znam da nam je netko prije Svjetskog prvenstva ponudio srebro i izravan plasman na Olimpijske igre da bi to objeručke prihvatili. Ali opet, uvijek je nekako tužno izgubiti u finalu. No, to je sport. Netko mora izgubiti.

Možda smo odmah poslije utakmice svi razočarani, no već nakon prospavane noći ovaj rezultat, odnosno medalja, bit će itekako vrijedna. Zato, dečki glavu gore, bit će još puno finala.

>> Srbija stigla do svjetskog zlata protiv neprepoznatljive Hrvatske!

>> Srbi se naslađuju: 'Delfini pojeli barakude, prvaci smo svijeta!'

Komentara 28

FO
Forza71
09:41 09.08.2015.

To je sport! Imamo jednog pobednika i jednog gubitnika. Ovog puta je to bila Srbija. Ne zaboravite da je Srbija sve svoje protivnike manje više samlela! Zato , po meni zaslužuje zlato! Ipak cenim da skoro svi komentari naših komšija su pozitivne čestitke. Nadam se da će tako i da nastavi. Sport je sport i ne treba mešati sa politikom. Pozdrav iz BGD

KR
Kresoja
10:53 09.08.2015.

Ne mogu reći da nisam uživao, da se nisam sladio golovima Delfina, promašajima Barakuda, sjajnim odbranama srpskih golmana, ne mogu reći da se nisam nervirao pristrasnim suđenjem grčkog sudije, svega je tu bilo Sram i stid da je celu Hrvatsku,ku, i Kolindu i HRTV koja je izdala svoje i prekinula prenos završne ceremonije i dodele medalja. Grešne Barakude su samo jedno pogrešile, izašli su na megdan Kasijusu Kleju. Tu nisu imali šanse kao ni sve one ekipe pre njih. Lako ste ih se odrekli, lako ste ih napljuvali, iskreno mi je žao tih momaka, sportski su podneli poraz, pružili ruku i čestitali pobedniku, nisu pobegli sa postolja i pokazali su dostojanstvo u porazu. Drugi su na svetu, a vi ih pljujete samo zato što su izgubili od Srba. Lakše bi vam pao poraz od bilo koga drugog. Ovi vaši momci nisu to zaslužili. Srami se Hrvatsko.

IV
ivanjoksimovic
14:39 09.08.2015.

Ne razumem tolike kritike. Ej narode, osvojili su srebro za svoju zemlju. Pa nije im ni prvi ni poslednji put da su izgubili. Pa ne moze se svaka utakmica dobiti. Koliko medalja ima ta reprezentacija? Olimpijsko zlato, svetsko srebro ... Pa nema to svako. Godinama unazad najtrofejniji su sportisti u Hrvatskoj. I druge reprezentacije su gubile od Srbije. Italijani su bili demolirani koji su odlicna reprezentacija isto. Srbija je evropski i svetski prvak. Nije sramota izgubiti. Cak i da nisu uzeli medalju, radili su to godinama unazad na svim takmicenjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije