Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽU DA DJELUJE

Trčanjem protiv čokolade

29.11.2008.
u 14:22

Svi ljubitelji čokolade koji joj se pokušavaju oduprijeti na sve već poznate načine, razveselit će se rezultatima novog istraživanja prema kojima je 15 minuta hodanja dovoljno za kontroliranje čokoladne želje.

Naime, prvi se put dokazalo da vježbanje može utjecati na želju za nekim prehrambenim proizvodom. U studiji je praćeno 25 ljubitelja čokolade koji su tri dana apstinirali od omiljene poslastice. Nakon trodnevne slatke ‘suše’, poslani su na šetnju u trajanju od 15 minuta. Nakon što su se vratili, nisu reagirali niti na poticajne podražaje poput otvorene čokolade, jer su za njom izgubili želju.

- Već prijašnja proučavanja ljudskog ponašanja pokazala su da se fizičkom aktivnošću smanjuje želja za pušenjem i konzumiranjem opijata što pokazuje da vježbanje utječe na kemikalije u mozgu zaslužne za raspoloženje i želje - rekao je jedan od voditelja spomenute studije.

- Ova nova spoznaja mogla bi pomoći onima koji se pokušavaju riješiti čokoladne ovisnosti. Povremeno uživanje u slatkišima je u redu, ali redovita konzumcija može dovesti do još izraženije želje za tamnom poslasticom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?