Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskoristio novu priliku

Borna Ćorić od (sretnog) gubitnika do pobjednika

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.02.2015.
u 08:13

U drugom ga kolu očekuje varaždinski zet Marcos Baghdatis koji je sa 6:2, 7:5 pobijedio Belgijca Goffina.

Nije to bilo neočekivano. Borna Ćorić bio je najbolje plasirani tenisač koji je poražen u završnom kvalifikacijskom krugu turnira u Dubaiju. Trebao mu je samo jedan otkaz nekoga od sudionika (nakon što je složen ždrijeb) pa da u glavni turnir uđe kao "sretni gubitnik". I dogodilo se upravo to: Philipp Kohlschreiber odustao je zbog bolesti pa je na njegovu poziciju uletio 18-godišnji Zagrepčanin.

I umjesto da pakira stvari za povratak kući, Borna je jučer izašao na teren, odigrao meč prvog kola i – pobijedio. Bio je bolji od Tunižanina Maleka Jazirija, 72. tenisača svijeta, sa 5:7, 6:3, 6:3. Mogao je Borna sve to riješiti u dva seta (u prvom je vodio sa 3:0), ali neiskustvo uzima danak.

U drugom ga kolu očekuje varaždinski zet Marcos Baghdatis koji je sa 6:2, 7:5 pobijedio Belgijca Goffina. Marcos, 62. na ATP listi, nije neprelazna prepreka, a Borna je i ovako napravio veliki skok na ATP listi: u ovom je trenutku 73. što je napredak od 11 mjesta.

Ćorić će, prema svemu sudeći, predvoditi i hrvatsku reprezentaciju u dvoboju Davisova kupa sa Srbijom u Kraljevu od 6. do 8. ožujka, iako je u sastavu koji je jučer prijavio naš izbornik Željko Krajan i Marin Čilić.

– Znamo kakva je situacija s Marinovom ozljedom, ali se i dalje nadamo da bi mogao biti od pomoći reprezentaciji u Kraljevu – obrazložio je izbornik Željko Krajan.

Želje su jedno, a mogućnosti drugo, tako da Čilić – koji je nakon ozljede nadlaktice tek uzeo reket u ruke – gotovo sigurno neće moći igrati. No, izbornik ima pravo na zamjenu do dva sata prije službenog ždrijeba. Zasad su u postavi, osim Čilića i Ćorića, Mate Delić i Marin Draganja.

Hrvatska će reprezentacija inače biti smještena u obližnjoj Vrnjačkoj Banji, u hotelu Solaris. Srpski će tenisači imati bazu u hotelu Kristal u Kraljevu.

Mirjana Lučić-Baroni bila je uspješna na WTA turniru u Acapulcu. U prvom kolu sa 6:3, 6:3 nadjačala je Španjolku Laru Arruabarrenu.

>> Đoković: Borna Ćorić me podsjeća na mene, pred njim je blistava budućnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije