Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORENZIČARI IZNENAĐENI

Znali su da jelen zna pojesti ribu i kuniće, no ovo nitko nije očekivao

jelen
Marko Mrkonjić/PIXSELL
07.05.2017.
u 15:04

U svojem radu autori su objavili koji znakovi upućuju na to da je meso jeo jelen, u slučaju da kolegama forenzičarima zatreba prilikom istrage o sumnjivoj smrti.

Kako bi riješili zločine i lakše identificirali stradale, forenzičari provode istraživanja s ljudskim tijelima. Tako je tim iz Forenzičko-antropološko istraživačkog odjela (FARF) iz Teksasa na otvorenom ostavio ljudske ostatke kako bi istražili tragove koje ostavljaju strvinari.

To područje nadzirala je kamera koja se aktivira na pokret. Rakuni, kojoti, lisice i drugi strvinari često jedu leševe na tom području, no ostali su vrlo iznenađeni kada su ugledali jelena kako jede ljudske ostatke, javlja Popular science.

Istraživanje je počelo sredinom 2014. godine, a kamere su 5. siječnja 2015. godine snimile jelena kako stoji s ljudskim rebrom u ustima. To je prvi slučaj da je jelen ulovljen kako se hrani ljudskim mesom, a autori su svoje nalaze objavili u časopisu Journal of Forensic Sciences.

Ovo nije prvi put da jeleni krše svoje vegetarijanske navike jer su uhvaćeni kako jedu ribu, šišmiše i mrtve kuniće, no nikada nisu viđeni da jedu ljudsko meso.

U svojem radu autori su objavili koji znakovi upućuju na to da je meso jeo jelen, u slučaju da kolegama forenzičarima zatreba prilikom istrage o sumnjivoj smrti.

Komentara 11

Avatar Coldmachine
Coldmachine
21:30 07.05.2017.

Citam nekima nije jasno odakle tijela, dakle u Americkim nst. za forezniku je moguce donirati tijelo bliznjeg, ili rodjaka za znanstvene svrhe, normalno za honorar, ali ponekad zavrse tijela na beskucnika na istrazivanju, ima dokumentarac.ima na YT " Body Farm"

Avatar džonson
džonson
09:05 08.05.2017.

nije neobično da jeleni povremeno potraže minerale koji im nedostaju, posebice u periodu rasta rogovlja, i u drugim vrstama hrane. to ne znači da je mesojed ili svejed.

GE
George
20:47 07.05.2017.

Goveda, pa mozda i jeleni vole glodati kosti, bez obzira na porijeklo, tako da ovo nije mesojed, nego glođač kostiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije