Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTIČNA PROGNOZA

Vodeći britanski stručnjak: Prvi sam koji ovo kaže, vraćamo se u normalu do proljeća

London - Sat Oct 31, 2020
Kieran Cleeves/PA Images/PIXSELL
10.11.2020.
u 17:33

Istaknuo je pritom da je važno "da vlast ne zezne distribuciju cjepiva" koje se mora čuvati na -80, što bi moglo biti komplicirano

Nakon objavljenih rezultata o učinkovitosti cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer, jedan od vodećih britanskih stručnjaka za cjepiva John Bell ​​​​​​ rekao je jučer da povratak u normalu očekuje do proljeća, a danas je dodao da je "70% do 80%" siguran da će cjepivo vratiti život u normalu do Uskrsa, prenose britanski mediji.

- To bi moglo značiti povratak u normalu do proljeća. Prvi sam koji ovo kaže, ali uvjeren sam u to - kazao je profesor Bell sa Sveučilišta u Oxfordu za BBC.

Istaknuo je pritom da je važno "da vlast ne zezne distribuciju cjepiva" koje se mora čuvati na -80, što bi moglo biti komplicirano. Uvjeren je da će se uskoro pojaviti još dva, tri cjepiva koja će imati zadovoljavajuće rezultate te koja će biti spremna za distribuciju nakon Nove godine, piše Mirror.

- Zbog toga sam prilično optimističan oko toga da ćemo imati dovoljno cijepljenja u prvom tromjesečju što će omogućiti da do proljeća stvari počinju izgledati puno normalnije nego sada - rekao je.

 

>> VIDEO Ministar Božinović o prosvjedu u Zagrebu: "Ove stvari od jučer su izvan pameti! Neka normalan svijet vidi sa čime smo sve okruženi!"

Ključne riječi

Komentara 45

BU
burn
19:19 10.11.2020.

Čim je Joe pobjedio evo lijeka. Šteta da nisu izbori bili prije.

DA
dancuo
19:48 10.11.2020.

Koronavirusne infekcije se prate već 40 godina. Ništa novoga. Gripa je barem pet puta teža bolest i nikako da je cjepivom suzbiju. No što je tu je - plandemija traje. 21. stoljeće i ovakva laž... nigdje povećana smrtnost. Idioti je valjda jasno da se u godinu dana otkako je virus kao izbio apsolutno ništa nije dogodilo ma koliko se medijski trudili. Pa to je sramota gdje mi živimo. Razumijem gramzivost, ratove... Ali ovo? I to nije prvi put da je lažna pandemija! Ma idite znate gdje. Pa kad vam je dosta, bagro?

MM
Marljivi mrav
06:06 11.11.2020.

Pa da... cilj je prodati i zaraditi na cjepivi i onda možete razgulit. Čovjek imao slomljen kuk, zakomplicirala se operacija i umro od "korone" koju nije ni imao.... sad znamo i kako se umire od korone. Ljep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije