Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRUMPOVOG POTEZA

Google obustavlja dio poslovanja s Huaweijem, gube pristup Gmailu i Play Storeu?

Huawei
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.05.2019.
u 23:08

Administracija Donalda Trumpa stavila je u četvrtak Huawei na crnu listu te će zbog tih ograničenja ova kineska kompanija imati otežano poslovanje s američkim tvrtkama.

Googleova krovna kompanija Alphabet Inc odlučila je obustaviti dio poslovanja s Huaweijem, kazao je izvor za Reuters u nedjelju navečer.

Prema njihovim informacijama Huawei će odmah izgubiti pristup ažuriranjima operativnog sustava Android i iduće verzije pametnih telefona ovog proizvođača izgubit će pristup popularnim aplikacijama kao što su Google Play Store i Gmail.

Izvor navodi i kako se pojedinosti o određenim uslugama još uvijek interno raspravljaju u Googleu. Huawei će imati pristup verziji operacijskog sustava Android koja je dostupna putem licence otvorenog koda, kao što je otvorena svima koji je žele koristiti. No, Google će prestati pružati bilo kakvu tehničku podršku i suradnju za Android i Google usluge koje dolaze, kazao je izvor.

Administracija Donalda Trumpa stavila je u četvrtak Huawei na crnu listu te će zbog tih ograničenja ova kineska kompanija imati otežano poslovanje s američkim tvrtkama.

Ključne riječi

Komentara 51

DE
derin
23:32 19.05.2019.

Dragi ameri tko je lud plaćati 10000 kuna za vaš mobitel, kad su drugi vrhunski mobiteli 3,4 tisuće kuna jeftiniji.

Avatar antimaterija
antimaterija
23:41 19.05.2019.

Amerikanci baš ste jadnici, pa Kina je puna vrhunskih IT stručnjaka koji će sutra napraviti daleko bolju varijantu androida koji neće imati nikakve veze sa Googleom, shvatite već jednom da je ljudima dosta precijenjenih iPhone mobitela koji ničime nisu zavrijedilii biti toliko skuplji od izvrsnih mobitela Huaweia i Xiaomija. Igra je gotova, prerezali ste granu na kojoj sjedite a za to možete kriviti vlastite djedove i očeve koji su otvarali poslove u Kini puni oduševljenja nad profitom stvaranim na ropskom radu.

Avatar Pezo
Pezo
00:47 20.05.2019.

Budu Kinezi odgovorili Amerima protuudarom, nije im to Venezuela već velika sila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije