Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastična snimka

Svemirska fotobomba: Ovu stranu Mjeseca sa Zemlje nikad niste vidjeli!

Mjesec Zemlja
Foto: NASA
14.07.2016.
u 17:31

"Dana 5. srpnja Mjesec je prošao između satelita NOAA's DSCOVR i Zemlje. Naša kamera na satelitu u razdoblju od četiri sata snimila je ove fotografije", napisali su iz NASA-e objašnjavajući snimku.

Američka svemirska agencija NASA na svom profilu nas Instagramu objavila je fantastičnu fotografiju Mjeseca i Zemlje snimljenu sa satelita. 

"Dana 5. srpnja Mjesec je prošao između satelita NOAA's DSCOVR i Zemlje. Naša kamera na satelitu u razdoblju od 4 sata snimila je ove fotografije", napisali su iz NASA-e objašnjavajući snimku. 

Na fotografijama se vidi udaljenija strana Mjeseca koja se nikada ne vidi sa Zemlje. U pozadini se jasno vidi rotacija Zemlje – prvo Australija i Pacifik, a potom Azija i Afrika. 

 

Videozapis objavljuje NASA (@nasa)

>>Astronautica Kate: Izvršit ću prve pokuse s DNK u svemiru

>>Studija pokazala kako globalno zatopljenje utječe na oblake i njihovo kretanje

Ključne riječi

Komentara 22

GF
gfrancic
21:30 14.07.2016.

e da kad su slikali zemlju sa Mjeseca, zemlja je bila mala poput mjeseca sa zemlje, a ovdje je velika, koja parodija

DI
dinol
22:16 14.07.2016.

"Dark side of a moon".... Pink Floyd 😉

ĆU
ćuprija
19:11 14.07.2016.

iz svemira uslikali mjesec i zemlju a nigdje sunca ... kao fol tamna strana mjeseca ... pa di su sunčeve zrake .... OBMANA po ko zna koji put ... da li je Zemlja uopće okrugla?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije