Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti

Samsung se kladi na televizore, ali i perilice!

'tehno_nnn_unu_150212'
''
15.02.2012.
u 22:00

Predstavljen je ultratanki prijenosnik od samo 12,9 mm. Od kućnih aparata razvoj je usmjeren na energetsku učinkovitost.

Samsung tradicionalno početkom godine organizira Europski Samsung Forum na kojem predstavlja novitete iz svih segmenata poslovanja za aktualnu godinu. Ovogodišnji se održavao u Pragu, a otvorio ga je predsjednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronics Europe Seokpil Kim predstavljajući planove i ciljeve kompanije za ovu godinu te rezultate za prošlu u kojoj je Samsung ostavio rekordne prihode. Od predstavljenih noviteta među atraktivnijim osvježena je linija pametnih televizora ES8000 i ES7000. Osim što ih pogoni dvojezgreni procesor, televizori imaju vlastitu kameru te reagiraju na pokrete i glasovne naredbe. Također, velika je novost da početkom ove linije počinje doba kada će se TV moći nadograditi, što je dio Evolution Kita, koji će uključivati sve potrebne nadogradnje hardvera i softvera koristeći vlastitu tehnologiju system-on-chip.

Od mobilne tehnologije predstavljen je prvi Samsungov tablet koji pokreće Android 4.0, (IceCream Sandwich), uređaj će nositi naziv Galaxy Tab 2. Od računala predstavljena je druga generacija Samsungovih prijenosnika serije 9, a istaknute su dimenzije pa ovaj teži samo 1,16 kg i debljine je 12,9 mm.

Ovi su rezultati postignuti nakon što je potrošeno čak 33.000 radnih sati na razvoj i dizajniranje.

Od kućnih aparata razvoj je usmjeren prije svega na energetsku učinkovitost i prostor čime su se dobili uređaji s manjom potrošnjom energije, bilo da je riječ o hladnjacima ili perilicama rublja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije