Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga "Povjetarac"

Pustolovna priča koja propituje poriv za istraživanje svijeta

Knjiga "Povjetarac"
07.04.2021.
u 10:00

Pronađite knjigu "Povjetarac" Igora Rudana u prodaji od 7. travnja

Igor Rudan briljantan je hrvatski znanstvenik i profesor s više od 400 znanstvenih radova. Citiran je više od 150.000 puta te je time na vrhu ljestvice najcitiranijih znanstvenika na svijetu. Direktor je Centra za globalno zdravlje Sveučilišta u Edinburghu i kolumnist Večernjeg lista.

Nakon serije popularnoznanstvenih knjiga o 21. stoljeću ("Točna boja neba", "Zao zrak", "U zemlji klanova" i "Očekujući vatre"), ovaj put profesor Rudan okušao se u nešto drukčijem, ali ne manje vrijednom djelu. Napisao je kratak literarni uradak kojim nam otvara nove dimenzije i kutove gledišta. Povjetarac potiče na razmišljanje o dubljem smislu naših iskustava i zbivanja kojima svakodnevno svjedočimo.

U ljeto 1988. u New Yorku autor upoznaje dvije neobične blizanke. Racionalna dešnjakinja podučava ga astrofizici, a ležerna ljevakinja slikarstvu i razmišljanju u simbolima. Je li izabrao pravu? Pet godina kasnije, na studiju medicine, neprospavana noć u rađaonici odškrinula je vrata u usporedni svijet te ga ponovno podsjetila na njih dvije. Smiju li i umrli, kao i oni tek rođeni, biti znatiželjni i optimistični? "Povjetarac" je istodobno i pustolovna i ljubavna priča, ali i alegorija koja propituje poriv za istraživanje svijeta. U odnosima između znanosti, umjetnosti, ljubavi i vjere pronalazi zajedničku poveznicu u nekoj vrsti ljepote.

Knjigu "Povjetarac" pronađite od 7. travnja u knjižarama Hoću knjigu, u Školskoj knjizi, VBZ-ovim knjižarama, Znanju i svim ostalim malim knjižarama. Cijena knjige u slobodnoj prodaji je 99,90 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije