Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Znanost

Pustolovna priča koja propituje poriv za istraživanje svijeta

Pronađite knjigu "Povjetarac" Igora Rudana u prodaji od 7. travnja
07. travnja 2021. u 10:00 202 prikaza
Knjiga "Povjetarac"

Igor Rudan briljantan je hrvatski znanstvenik i profesor s više od 400 znanstvenih radova. Citiran je više od 150.000 puta te je time na vrhu ljestvice najcitiranijih znanstvenika na svijetu. Direktor je Centra za globalno zdravlje Sveučilišta u Edinburghu i kolumnist Večernjeg lista.

Nakon serije popularnoznanstvenih knjiga o 21. stoljeću ("Točna boja neba", "Zao zrak", "U zemlji klanova" i "Očekujući vatre"), ovaj put profesor Rudan okušao se u nešto drukčijem, ali ne manje vrijednom djelu. Napisao je kratak literarni uradak kojim nam otvara nove dimenzije i kutove gledišta. Povjetarac potiče na razmišljanje o dubljem smislu naših iskustava i zbivanja kojima svakodnevno svjedočimo.

U ljeto 1988. u New Yorku autor upoznaje dvije neobične blizanke. Racionalna dešnjakinja podučava ga astrofizici, a ležerna ljevakinja slikarstvu i razmišljanju u simbolima. Je li izabrao pravu? Pet godina kasnije, na studiju medicine, neprospavana noć u rađaonici odškrinula je vrata u usporedni svijet te ga ponovno podsjetila na njih dvije. Smiju li i umrli, kao i oni tek rođeni, biti znatiželjni i optimistični? "Povjetarac" je istodobno i pustolovna i ljubavna priča, ali i alegorija koja propituje poriv za istraživanje svijeta. U odnosima između znanosti, umjetnosti, ljubavi i vjere pronalazi zajedničku poveznicu u nekoj vrsti ljepote.

Knjigu "Povjetarac" pronađite od 7. travnja u knjižarama Hoću knjigu, u Školskoj knjizi, VBZ-ovim knjižarama, Znanju i svim ostalim malim knjižarama. Cijena knjige u slobodnoj prodaji je 99,90 kuna.

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!