Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budućnost Hrvatske

One su dobitnice stipendije 'Za žene u znanosti'

DKS 56153553 05.04.2017., Zagreb - Znanstvenice Daria Juretic Perisic, Marina Raguz i Maja Zulj Mihaljevic.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.04.2017.
u 23:00

Dobitnice stipendije Daria Juretić perišić, Marina Raguž te Maja Žulj Mihaljević, nedostaje Tena Dubček koja je u SAD-u

Jedanaesti put jučer je na svečanosti u HAZU dodijeljena stipendija iz programa “Za žene u znanosti” u organizaciji L’Oreala i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Svake se godine od 2006. dodjeljuje stipendija u vrijednosti od pet tisuća eura četirima hrvatskim znanstvenicama koje se nalaze u završnoj fazi stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Ove godine stipendistice su Tena Dubček, Daria Juretić Perišić, Marina Raguž te Maja Žulj Mihaljević.

Tena Dubček magistra je fizike, tijekom studiranja bila je unutar 1% najboljih studenata na godini, a 2013. godine PMF ju je odlikovao kao najboljeg studenta u generaciji. Daria Juretić Perišić magistra je ekoinženjerstva. Diplomirala je cum laude na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije 2011. Marina Raguž doktorica je medicine, od 2017. specijalizantica neurokirurgije na Zavodu za neurokirurgiju KB Dubrava. Godine 2012. bila je dobitnica Dekanove nagrade.

Maja Žulj Mihaljević diplomirana je inženjerka agronomije – bilinogojstva, usmjerenje voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo. Intervju s mladim znanstvenicama, sve o njihovim znanstvenim i životnim planovima, pročitajte u Večernjem listu, u petak, 7. travnja. 

>>Prva dobitnica stipendije fonda Igora Štagljara putuje u Kanadu

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rexor99
06:38 07.04.2017.

prvo, 5000 eura je jadno. drugo, cestitke djevojkama na izboru zvanja! zelim vam puno uspjeha u buducnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije