Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MakeX

Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu

Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu
Foto: IRIM
1/10
05.12.2018.
u 18:36

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na Croatian Makers ligi koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi

Danas su iz Zagreba za Guangzhou u Kini krenuli najbolji timovi s nacionalnog natjecanja iz edukacijske robotike - MakeX. Od sutra do nedjelje se natječu s 1500 najboljih timova iz cijelog svijeta na svjetskom natjecanju MakeX. Nacionalno natjecanje MakeX u Hrvatskoj organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj ovog, kao i svih drugih projekata je omogućiti svim učenicima u Republici Hrvatskoj jednaku priliku za sudjelovanje i razvoj vještina iz područja robotike, automatike i programiranja.

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na Croatian Makers ligi koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U Croatian Makers ligu je uključeno više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj, a sestrinske lige po našem modelu odvijaju se u Srbiji, Bosni i Hercegovini te na Kosovu. Najboljih 70 timova iz Croatian Makers lige svake godine dobiva napredniju opremu kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i sudjelovati na naprednim robotičkim natjecanjima. Državno natjecanje najboljih timova ove je godine održano u studenom u Zagrebu, a ono je ujedno i kvalifikacija za odlazak na svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici koje se održava od 6. do 9. prosinca u Guangzhou u Kini.

Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu
1/10

IRIM je neprofitna organizacija koja kroz svoje projekte uvodi STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice i s dosegom od više od 100.000 djece najveći je takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj. Fokus IRIM-a je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama kako bi postali ravnopravni građani 21. stoljeća.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije