Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na Croatian Makers ligi koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi
05. prosinca 2018. u 18:36 0 komentara 241 prikaza
Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu
Foto: IRIM
Pogledajte galeriju 1/10

Danas su iz Zagreba za Guangzhou u Kini krenuli najbolji timovi s nacionalnog natjecanja iz edukacijske robotike - MakeX. Od sutra do nedjelje se natječu s 1500 najboljih timova iz cijelog svijeta na svjetskom natjecanju MakeX. Nacionalno natjecanje MakeX u Hrvatskoj organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj ovog, kao i svih drugih projekata je omogućiti svim učenicima u Republici Hrvatskoj jednaku priliku za sudjelovanje i razvoj vještina iz područja robotike, automatike i programiranja.

INSPIRATIVNO Žene u znanosti – 50 neustrašivihznanstvenica koje su mijenjale svijet

Natjecanje MakeX Hrvatska temelji se na Croatian Makers ligi koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U Croatian Makers ligu je uključeno više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj, a sestrinske lige po našem modelu odvijaju se u Srbiji, Bosni i Hercegovini te na Kosovu. Najboljih 70 timova iz Croatian Makers lige svake godine dobiva napredniju opremu kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i sudjelovati na naprednim robotičkim natjecanjima. Državno natjecanje najboljih timova ove je godine održano u studenom u Zagrebu, a ono je ujedno i kvalifikacija za odlazak na svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici koje se održava od 6. do 9. prosinca u Guangzhou u Kini.

Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu
1 / 10
Mladi hrvatski robotičari krenuli na natjecanje u Kinu

IRIM je neprofitna organizacija koja kroz svoje projekte uvodi STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice i s dosegom od više od 100.000 djece najveći je takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj. Fokus IRIM-a je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama kako bi postali ravnopravni građani 21. stoljeća.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.