Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanost i obrazovanje

Infobip će financijski podržati pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade

Učenici na natjecanju iz matematike
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.11.2018.
u 18:05

Nakon što je objavljeno da Ministarstvo znanosti i obrazovanja neće financirati pripremu učenika, IT kompanija je odlučila ponuditi svoju potporu

Financijsku potporu za pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade osigurat će Infobip, jedna od vodećih globalnih IT kompanija, i ujedno najveća hrvatska IT kompanija, i tako podržati rad Hrvatskog matematičkog društva (HMD) koje organizira put i priprema učenike za matematičke olimpijade.

- Infobip je postigao svjetski uspjeh i živi je dokaz koliko je kvalitetnih ljudi u Hrvatskoj i regiji. Želimo omogućiti da se tako i nastavi. Zato smo odlučili dati svoj doprinos, nagraditi mlade matematičare koji na svjetskim natjecanjima postižu sjajne rezultate i pritom im poslati poruku da se znanje isplati i da je u njega vrijedno ulagati, izjavio je Silvio Kutić, CEO Infobipa.

- Hvala Infobipu što ulaže u darovite učenike i što je prepoznao trud koji već godinama ulažemo u razvoj sustava priprema učenika i promoviranja matematike, izjavio je prof. Hrvoje Kraljević iz Hrvatskog matematičkog društva koje radi na unapređivanju i promicanju matematičke znanosti, nastave matematike na svim razinama, primjene matematike u drugim disciplinama kao i unapređivanje društvenog položaja matematičara u cjelini.

Komentara 1

PE
pero95
18:58 23.11.2018.

svaka čast Infobip! vi ste daleko iznad ovog drustva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije