Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIRATSKI SADRŽAJ

Gledate li filmove preko servisa KODI? U Britaniji prijete kazne zatvora

KODI
Foto: Screenshot
03.05.2017.
u 19:06

Engleski nogometni fanovi ogorčeni ovakvom odlukom

Tisuće ljudi koji koriste popularni KODI streaming servis u Velikoj Britaniji, mogli bi za to završiti u zatvoru, piše dailymail.

Prema novom zakonu, korisnicima sadržaja putem KODIJA prijeti i do 10 godina zatvorske kazne. Naime, mnogi koriste upravo taj popularni servis i za gledanje piratskog sadržaja 

Vijest o mogućem kažnjavanju korisnika dolazi nedugo nakon što je Amazon povukao Kodi uređaje, ali i ostale piratske servise, iz svoje internetske ponude. 

Politika kompanije je da svi koji prodaju proizvode koji "promoviraju, olakšavaju ili omogućuju" ilegalan pristup podacima zaštićenih vlasničkih prava više to ne smiju činiti te su proizvodi povučeni.

Iako Amazon nikada nije javno odobrio prodaju piratskih programa poput Kodija, ipak su do sada učinili vrlo malo kako bi onemogućili prodaju istih na njihovoj online platformi. 

No, sad su najavili da povlače prodaju KODIJA i svih sličnih uređaja.

Institucije tvrde da posjedovanje same opreme nije ilegalno, ali način na koji su korisnici koristili, ili su imali namjeru koristiti tu opremu jest ilegalna radnja

Također, vijest o novom zakonu došla je tjedan dana nakon što su iz engleske nogometne lige zatražili sudskim putem da se ugase browseri koji dozvoljavaju ilegalno prikazivanje nogometnog sadržaja. Upravo je engleska Premijer liga vrlo gledana preko Kodija.

Sud je taj zahtjev odobrio te su omogućili savezu da onemogući ilegalno gledanje utakmica.

Upravo su engleski nogometni fanovi ogorčeni ovakvom odlukom te se sada moraju pretplatili na Sky Sport, ili BT.com kako bi gledali nogometne utakmice. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

DE
Dex
23:22 03.05.2017.

Kodi nije piratski servis nego aplikacija preko koje se može gledati recimo youtube a isto tako preko njega možete organizirati svoju kolekciju slika sa svadbe ili rođendana a istovremeno možete sastaviti svoju policu audio zapisa bilo djece ili recimo predavanja na fakultetu. Jednostavno aplikacija koja objedinjuje različite programe u jednom paketu Tom logikom možemo zabraniti i sva računala jer mogu poslužiti u "piratske" svrhe.

LI
lipotan
19:44 03.05.2017.

kodi je prava stvar.imas sve moguce na njemu I nista ne placas osim internet servisa.

DE
Dex
23:25 03.05.2017.

ajmo sad zabraniti i internet jer se preko njega mogu gledati stramovi Premier league i onome tko bude surfao uvaliti 10 godina zatvora ........ također i pametne telefone i računala jer su po tome i on i piratski servisi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije