Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Ako dobijete ovu poruku na WhatsApp, ne otvarajte je ni u kojem slučaju

Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta
06. siječnja 2019. u 16:52 17 komentara 83833 prikaza
whatsapp
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

Čudna poruka  mogla bi se pojaviti na ekranima mnogih korisnika WhatsAppa, popularne aplikacije za dopisivanje.

Što učiniti? Baterija mobitela brže vam se prazni po hladnoći? Niste jedini...

 

Kako piše Mirror, sadržaj poruke koju biste mogli primiti tvrdi da postoji videozapis koji se zove Martinelli te da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite. Piše i da nakon otvaranja tog videozapisa smartphone nećete moći popraviti. Ipak, trenutačno nije pronađen nikakav Martinellijev videozapis.

U nastavku poruke iznesen je savjet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold, a tu se zapravo nalaze pravi virusi. WhatsApp Gold navodno nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istodobno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete, ali postoji samo jedna verzija WhatsAppa, a to je upravo ona kojom se svi koristimo.

whatsapp NOVE MOGUĆNOSTI Nadogradnja WhatsAppa mogla bi posramiti neke korisnike

Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli uništiti mobitel. Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta.

>> Pogledajte FlexPai - mobitel sa savitljivim zaslonom

[video: 27626 / ]
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Kljusar
  Kljusar:

  Hristos se rodi

 • Avatar loka
  loka:

  viber, baby !

 • relativno_realno:

  Dragi autorui i čitatelji! Dovoljno je da utipate taj pojam u googl i saznat će te da je samo zlo upravo u tome ako se postupa po instrukcijama koje kruže! Molim vas da potome informirate javnost i poznanike o saznanju, hvala vam!